Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: Teleobiektyw do 750 zlotych dla 350D

Coś już napisał Awatar agent
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

a co do systemu czyszczacego matryce w 400d, to moge powiedziec tyle, ze jedyne efekty jego dzialania to takie krotkie bzyczenie przy wylaczaniu/wlaczaniu aparatu brudu z matrycy mi nie usunal:/ generalnie lipa
    ---
    5D + 40D + S14/2.8 + EF 28/1.8 + EF 50/1.4 + EF 85/1.8 + 430EX

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Mysle ze jesli probowal bys po dwoch miesiacach nauki(i jednym body/ciemnym obiektywem/brakiem zamiennikow i kart pamieci) robic za glownego fotografa to po kilku imprezach hordy zadnych krwi ciotek i rodzicow mlodych szybko zrobilo by Ci z pupy jesien sredniowiecza xD.
    Bac sie zaczynam, bac ;D KIT faktycznie ciemny jest, ale ta stalka, EF50/1.8 II? Z tego co czytalem/slyszalem to to dobre, tanie i jasne szklo jest, zreszta widze ze normalni fotograferzy na tym jada, wiec zle byc nie powinno

Przez dwa miesiace planuje ostry trening, lekture kilku ksiazek o foceniu slubow plus jeszcze troche focenia, zeby nie isc tam i nie wrocic w jednym kawalku Jesli chodzi o karty, to beda 2x2gb plus lapek, na ktorego w razie czego bede mogl zgrac na szybko dane z jednej karty (mam czytnik). Rodzina moja raczej jest niezbyt wymagajaca jesli chodzi o zdjecia, ale dla dobrego samopoczucia chce wiedziec ze zrobilem te zdjecia najlepiej, jak potrafilem, czyli zreszta pewnie co najwyzej marnie ;P Mam dwa mieski do slubu moich starszych, pozniej raczej te dziedzine porzuce i bede maltretowal canona dalej ;D

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Mimo że jestem very zadowolonym użytkownikiem 350d to dzisiaj zdecydowanie doradzałbym 400tkę, która jest o 1,5 roku nowszym modelem. No i dla samego AF-a warto.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

55-200 USM ?? Toż to chyba jedno z najgorszych tele jakie Canon wypuścił. Z posiadanych przeze mnie szkiełek to było jedyne, z którego od początku do końca byłem niezadowolony. Użytkowe jest tak mniej-więcej do 135 mm i po mocnym domknięciu (f/8 - f/9). Jedyny jego plus to AF, który mimo iż słoik ciemny to działa dość szybko i chicho.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    55-200 USM ?? Toż to chyba jedno z najgorszych tele jakie Canon wypuścił. Z posiadanych przeze mnie szkiełek to było jedyne, z którego od początku do końca byłem niezadowolony. Użytkowe jest tak mniej-więcej do 135 mm i po mocnym domknięciu (f/8 - f/9). Jedyny jego plus to AF, który mimo iż słoik ciemny to działa dość szybko i chicho.
    A pytał Cię ktoś o zdanie???

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafalg Zobacz posta
    A pytał Cię ktoś o zdanie???
    A kto miał mnie pytać, to jest otwarte forum a nie zamknięta prywatna dyskusja.
    Cytat Zamieszczone przez Wikipedia
    Forum dyskusyjne - jest przeniesioną do struktury stron WWW formą grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej.
    Rozumiem że gdybym napisał że to świetne szkiełko jak na swoją klasę cenową to by Ci mój post nie przeszkadzał.
    Poza tym, jeśli chcesz sprzedać komuś sprzedać/podarować/pożyczyć obiektyw to od tego jest podforum "Giełda", ewentualnie PW.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Bac sie zaczynam, bac ;D KIT faktycznie ciemny jest, ale ta stalka, EF50/1.8 II? Z tego co czytalem/slyszalem to to dobre, tanie i jasne szklo jest, zreszta widze ze normalni fotograferzy na tym jada, wiec zle byc nie powinno
    50-ka 1.8 jest faktycznie dobra i tania, i na pewno warto ja miec. Ma 3 wady:

- brak skali (mozna przezyc),
    - brak silnika usm (trudno oczekiwac za 3 stowy),
    - mala trwalosc (z tym gorzej).

Mysle, ze normalni fotograferzy jada raczej na 1.4
    400d + BG-E3 + EF17-40/4L + EF50/1.8II + EF70-200/4L + 430EX + RS-60E3 + RC-1 + kilka Sandisk'ow Extreme IV 2GB + filtry Hoya S-HMC
    Minolta Dynax 5 + 24-105/3,5-4,5 D + 50/1,7 + Sunpak AF4000 + Fuji Superia 100

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemekthor Zobacz posta
    Mysle, ze normalni fotograferzy jada raczej na 1.4
    Hmm, kupowałem kiedyś 50/1.8 i nie wymagano ode mnie okazania żółtych papierów, podobnie jak przy zakupie 50/1.4 nie musiałem okazywać listu uwierzytelniającego z poradni zdrowia psychicznego

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Hmm, kupowałem kiedyś 50/1.8 i nie wymagano ode mnie okazania żółtych papierów, podobnie jak przy zakupie 50/1.4 nie musiałem okazywać listu uwierzytelniającego z poradni zdrowia psychicznego
    Dwie banie z czytania ze zrozumieniem: primo - ja cytowalem kogos, wiec uszczypliwe uwagi do mojego postu prosze sobie darowac; secundo -slowa "normalni" kolega-przedmowca uzyl w znaczeniu zgola innym, niz "zdrowi psychicznie".

:-)
    400d + BG-E3 + EF17-40/4L + EF50/1.8II + EF70-200/4L + 430EX + RS-60E3 + RC-1 + kilka Sandisk'ow Extreme IV 2GB + filtry Hoya S-HMC
    Minolta Dynax 5 + 24-105/3,5-4,5 D + 50/1,7 + Sunpak AF4000 + Fuji Superia 100

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemekthor Zobacz posta
    Dwie banie z czytania ze zrozumieniem....
    :-)
    Bania z czytania między wierszami i deszyfrowani emotikonków :-D
    Chyba nie myślałeś że to na serio ? ;-)

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów