a co do systemu czyszczacego matryce w 400d, to moge powiedziec tyle, ze jedyne efekty jego dzialania to takie krotkie bzyczenie przy wylaczaniu/wlaczaniu aparatubrudu z matrycy mi nie usunal:/ generalnie lipa
a co do systemu czyszczacego matryce w 400d, to moge powiedziec tyle, ze jedyne efekty jego dzialania to takie krotkie bzyczenie przy wylaczaniu/wlaczaniu aparatubrudu z matrycy mi nie usunal:/ generalnie lipa
---
5D + 40D + S14/2.8 + EF 28/1.8 + EF 50/1.4 + EF 85/1.8 + 430EX
Bac sie zaczynam, bac ;D KIT faktycznie ciemny jest, ale ta stalka, EF50/1.8 II? Z tego co czytalem/slyszalem to to dobre, tanie i jasne szklo jest, zreszta widze ze normalni fotograferzy na tym jada, wiec zle byc nie powinno
Przez dwa miesiace planuje ostry trening, lekture kilku ksiazek o foceniu slubow plus jeszcze troche focenia, zeby nie isc tam i nie wrocic w jednym kawalkuJesli chodzi o karty, to beda 2x2gb plus lapek, na ktorego w razie czego bede mogl zgrac na szybko dane z jednej karty (mam czytnik). Rodzina moja raczej jest niezbyt wymagajaca jesli chodzi o zdjecia, ale dla dobrego samopoczucia chce wiedziec ze zrobilem te zdjecia najlepiej, jak potrafilem, czyli zreszta pewnie co najwyzej marnie ;P Mam dwa mieski do slubu moich starszych, pozniej raczej te dziedzine porzuce i bede maltretowal canona dalej ;D
Mimo że jestem very zadowolonym użytkownikiem 350d to dzisiaj zdecydowanie doradzałbym 400tkę, która jest o 1,5 roku nowszym modelem. No i dla samego AF-a warto.
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
55-200 USM ?? Toż to chyba jedno z najgorszych tele jakie Canon wypuścił. Z posiadanych przeze mnie szkiełek to było jedyne, z którego od początku do końca byłem niezadowolony. Użytkowe jest tak mniej-więcej do 135 mm i po mocnym domknięciu (f/8 - f/9). Jedyny jego plus to AF, który mimo iż słoik ciemny to działa dość szybko i chicho.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
A kto miał mnie pytać, to jest otwarte forum a nie zamknięta prywatna dyskusja.
Rozumiem że gdybym napisał że to świetne szkiełko jak na swoją klasę cenową to by Ci mój post nie przeszkadzał.Zamieszczone przez Wikipedia
Poza tym, jeśli chcesz sprzedać komuś sprzedać/podarować/pożyczyć obiektyw to od tego jest podforum "Giełda", ewentualnie PW.
400d + BG-E3 + EF17-40/4L + EF50/1.8II + EF70-200/4L + 430EX + RS-60E3 + RC-1 + kilka Sandisk'ow Extreme IV 2GB + filtry Hoya S-HMC
Minolta Dynax 5 + 24-105/3,5-4,5 D + 50/1,7 + Sunpak AF4000 + Fuji Superia 100
400d + BG-E3 + EF17-40/4L + EF50/1.8II + EF70-200/4L + 430EX + RS-60E3 + RC-1 + kilka Sandisk'ow Extreme IV 2GB + filtry Hoya S-HMC
Minolta Dynax 5 + 24-105/3,5-4,5 D + 50/1,7 + Sunpak AF4000 + Fuji Superia 100