Kpisz, czy tak zupełnie na poważnie to mówisz? Z całym szacunkiem dla przyjaciela internauty, ale o fotografii to on nie ma pojęcia i lepiej niech nie wypowiada się na tematy, w których nie czuje się mocny.
Te 2 popierdułki to akurat najmniej ważne różnice. Ważniejszy jest lepszy AF, matówka, wyświetlacz. Zwłaszcza AF.
Różnica w komforcie pracy będzie naprawdę odczuwalna.
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
to niech jeszcze raz popatrzy ten kolega. Nie wiem dlaczego namawia cie na gorszy sprzet jesli mozesz miec lepszy? ... ostatnio kolega sie napalil na 350D , polecilem mu 400D. No w koncu dal sie jakos namowic, ale.... jak 2 dni poniej zobaczyl 350D to dziekowal ze mu podsunalem ten 400D.
Z tego co widzialem to masz wiekszy wyswietlacz (te 2 male z 350D polaczone w jeden) , masz odkurzacz ktory moze sie przyda moze nie ale posiadanie nie boli. Masz tez 2 mln pixeli ktore chyba lepiej jak sa ...) Dodatkowo ma o wiele lepiej dzialajacy AF niz 350D i w ogole jakos tak przyjemniej mi sie trzymalo niz 350D nie mowiac o tym ze nie wierzylem ze 1.5 roku temu robilem nim fotki!....
Jesli sie namyslisz na 400D to daj znac to Ci dam paragon na Cashback i dostaniesz kase.
Nie wiem czemus sie uczepil tego akumulatora za 90 zl. Nie szkoda Ci kasy? Na jednym zrobisz do 400-500 fotek, drugi za 30 zl starczy ci na kolejne. Za roznice w nich kupisz sobie torbe na aparat albo czyscik do obiektywu albo opijesz dobry zakup. Oczywiscie twoj biznes ale moim zdaniem troche szkoda przeplacac na takim akcesoriu.
http://www.allegro.pl/item302239308_...klep_w_wa.html
http://www.allegro.pl/item304754244_...0_s70_s80.html
http://www.allegro.pl/item308527511_...c_tandety.html
Pamietaj ze potem latwiej ci bedzie opchnac 400D niz 350D. Jak juz chcesz koniecznie 350D to mam znajomego w Wawie ktory ma malo smigane 350D z kitem i Tele 70-300 Canona..... I chce kupic 30D a na 350D zrobil moze 1500 klatek.
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Google jest tak potocznie nazywany i to o nim mowilem wlasnieFaktycznie, z tego co widze to wszyscy krzycza, ze 350D ma do niczego autofocus, zreszta z tego co widze to w 400d rowniez poprawili wizjer, czyli kolejny plus.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dzieki, do jutra juz powinienem sie zdecydowac, czeka mnie na razie duzo czytania, ale na 90% decyduje sie na 400dDzieki za propozycje, jak mowie - dam znac jutro.
A sam nie wiem, jedna osobka podeslala mi link do sklepu w ktorym baterie staly po 90 zlotych, to klepie ta liczbe jak widac bez sensuczyli kolejne szesc dyszek mniej, przydadza sie
A zostawiajac scenerie slubna, widze ze zaden z tych obiektywow nie ma tzw. trybu makro, czy na ktorys z tych obiektywow mozna zalozyc jakies konwertery makro, czy co?
Ostatnio edytowane przez _igi ; 06-02-2008 o 00:04 Powód: Automerged Doublepost
A jak bardzo powiększyli ten wizier w 400D? Bo chyba nie ma takiej "małej rewolucji" jak między 400D a 450D (jeszcze na papierze)?
system EOS
Mysle ze jesli probowal bys po dwoch miesiacach nauki(i jednym body/ciemnym obiektywem/brakiem zamiennikow i kart pamieci) robic za glownego fotografa to po kilku imprezach hordy zadnych krwi ciotek i rodzicow mlodych szybko zrobilo by Ci z pupy jesien sredniowiecza xD.