Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
20D moze i przy okazji ma rozregulowane, ale nie koniecznie, napewno to co opisane to zwykly przyklad, ze jak sie oddaje body i to body dobrze ostrzy, to krzyczec, ze niech nie ruszaja, a jesli body jest walniete, to sie upierac aby wyostrzyli pod jakies szklo, ktore sie ma pewnosc, ze dobrze lazi na innych puszkach.
Ale ja krzyczałem pani w serwisie (tzn. mega grzecznie jej tłumaczyłem), że BF jest na wszystkich szkłach. Średnio rozgarnięty szympans wydedukowałby: sprawdźmy to body. Ale pani, widoczonie zaprawiona w takich dyskusjach przez stałych klientów serwisu :-?, powtarzała jak mantrę teskt o procedurze strojenia, że najpierw body do wzorca, a potem koniecznie trzeba wszystkie szkła do body.
Ja tylko robię zdjęcia - nie znam się na tym, jak to wszystko w środku tika. Idąc do serwisu oczekuję, że kompetentne osoby będą wiedziały to, czego ja nie wiem i będą w stanie mi sprawnie pomóc. W takich sytuacjach nie mam innego wyjścia jak zaufać ludziom, w których ręce oddaję swój sprzęt.
Teraz efekt jest taki, że z moich dosyć pobieżnych testów wynika, że 20d mam BF zbliżony do tego, jaki wcześniej miało 5d, co wskazywałoby, że nie tknęli mojego 5d tylko pogmerali przy szkłach kasując za to kasę... Mimo naprawdę bardzo pozytywnego mojego podejścia do wizyty w CSI, ciężko mi teraz mieć nadzieję, żę będę mógł znowu bez problemów robić zdjęcia...

Mozesz jeszcze zrobic kombinacje alpejska... wziasc sprawdzone szklo, ktore dobrze ostrzy na innych puszkach i uprzec sia aby wyregulowali body pod nie...
Tyle, że jedynym nie tkniętym i "sprawdzonym" szkłem został mi kit od 20d... :-|

nie zaplacisz za to bo masz ichnia gwarancje za poprzednia regulacje na pol roku.
Potrwa to pewnie troszke takie rozwiazanie i moze nie od razu dobrze zrobia wszystkie szkla... ale moze warto
Oj, i tu pan wydający mi sprzęt po "regulacji" nie był tak pewien jak Ty. Na moje niewygodne pytania o gwarancję potwierdził, że istnieje, ale tylko jak przyjdę "w przeciągu kilku dni od odebrania sprzętu, bo później to sprzęt się rozregulowuje i tego gwarancja nie obejmuje"!!!

Czytałem w innych wątkach przejścia, jakie miały z Żytnią inne osoby (m.in. MMM). Mi też się nóż w kieszeni otwiera, i gdybym miał w tej chwili pod ręką karabin, to na pewno zrobiłbym z niego użytek. Ale zapytam pragmatycznie: co można teraz z tym zrobić, żeby możliwie szybko mieć z powrotem W PEŁNI SPRAWNY sprzęt? Czy jest tam jakaś kompetenta osoba, z którą można gadać?