-
Bywalec
Odświeżę wątek...
Po długich wahaniach oddałem w końcu moje 5D do strojenia - BF był widoczny na każdym szkle (np. na 35 1,4 z odległości 1,2m wynosił 7 cm). Logicznie: wymagane strojenie body. Pani przyjmująca sprzęt na Żytniej uparcie jednak twierdziła, że mają procedurę, wg której najpierw stroją body a potem do niego szkła. Zostawiłem więc body i całą szklarnię, bo chciałem, żeby zrobili mi to dobrze, jak m.in. moim przedmówcom w tym wątku.
Wczoraj odebrałem. Ponieważ papiery miałem tylko na body, zerżnęli ze mnie za wszystkie szkła (5x122 zł), mimo, że 17-40 i 85 1,8 mieli nie ruszać. Ręka mi zadrżała podczas płacenia, ale ma przecież być dobrze... Dzisiaj odpalam - wszystko chodzi miodzio. Gęba aż się sama śmieje. No to sprawdźmy jeszcze jak to gra z 20D. I tutaj zonk - BF taki, jak wcześniej na 5D!!!
To co - szkło chodzi tylko z jednym body??? Ręce mi opadły... A jutro wyjeżdżam i potrzebuję sprzętu...
Jak można zestroić szkła do obydwu body? Czy to jest do przejścia na Żytniej? :-| Mam się upierać na reklamację strojenia? Nie mam zamiaru utopić kolejnych paru ładnych stówek...
Uprawnienia umieszczania postów