Pokaż wyniki od 1 do 10 z 402

Wątek: 5D i walka z FF

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GOOFY Zobacz posta
    Pozwole sobie zauważyć,że:
    -po regulacji ff jest wyraźnie mniejszy
    -zdjecia nowa i stara 5 po regulacji nie da się MZ porównać bo warunki nie są takie same(w starej sztuczne oświetlenie spore zagęszczenie przedmiotów,a w nowej naturalne oświetlenie i jeden przedmiot ustawiony centralnie i o ile dobrze pamiętam inny obiektyw)
    A dodatkowo takie ogólne spostrzeżenie czy to nie jest tak przypadkiem,że po regulacji jesteście tak negatywnie nastawienie do tego jak będzie działać,że za wszelką cenę próbujecie udowodnić,że jest źle tylko po to żeby można było się pożalić
    Na obu zdjeciach jest swiatlo sztuczne. w tym pierwszym troszka inne.
    A ja z mam teorie przeciwna do twojej : Czy to nie jest tak ze "WY" ni eprobujecie na sile udowodnic ze wszystko jest OK. Aparat nie trafia mi i koniec. Po zytniej nie robilem odrazyu testow tylko zrobilem normalna sesje z "zywymi " ludzmi na targach slubnych w rzeszowie. Jej wyniki dopiero przekonaly mnie ze puszka jest dalej spieprzona.

Poza tym (to juz oczywisice to jest kwiestia twojej wiary) nie ma przyjemnosci wydawania 500zl (za klibracje z cala podroza do WAWY) na cs co dobrze dziala.

I jeszce jedno skopro wg ciebie jest mniejszy czyli caly czas jest - stad cala dyskusja na tym forum - SERWIS ZYTNIEJ NIE ZNA SIE NA SWOJEJ ROBOCIE>
    ( poza tym nie koniecznie jest mniejszy FF - 1sze zdjecie zostalo wykonane pod innym katem stad ostrosc odchodzi dolem od kubkow - tu aluzja do twierdzenia MMM o blednych pomiarach na tablicach testowych pod zlym katem)

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    No i się stało, zrobiłem testy. Teraz już wiem dlaczego czasami mi nie odpowiadała ostrość na zdjęciach
    I teraz pytanie, czy ktoś wie jak samemu podregulować lustro w 40d? Na tyle na ile udało mi się podpatrzeć lusterkiem i wybadać oszlifowanym imbusem 40d nie ma śrubki jak 5d. Jak pomerdałem ową 'śrubką' to aparat zaczynał ostrzyć w punkt, ale po kilku strzałach wracał do stanu pierwotnego czyli ca. 5cm FF. Pokręcić nią się nie da, bo wgłębienie wygląda na gładkie w środku. Może ktoś ma 40d i odpowiednie lusterko i może sprawdzić, ew. widział to gdzieś na necie, bo moje googlowanie efektów nie przyniosło.
    Widze z problem jest coraz powrzechniejszy tylko ten watek go unaocznil niektorym userom. I prosze mi nie mowic ze ten watek to paranoja. Ludziska poprostu chca zeby i sprzet spelnial dobrze jedna z podstawowych funkcji..

BTW na optycznych 35L tez ma FF !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 20-02-2008 o 08:55
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uprawnienia umieszczania postów