Pokaż wyniki od 1 do 10 z 402

Wątek: 5D i walka z FF

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    Przed małą chwilką sprawdziłem na Allegro ceny body 5D. Rozrzut od 7999zł do 5699zł. Ponoć w HK jeszcze o jakieś 700 zł można taniej. Może gdzieś tutaj tkwi problem AF? Albo inaczej, może bardziej tutaj niż na Żytniej. Solidarność branżowa każe mi wierzyć w każde napisane na forum słowo, ale:
    - moje doświadczenia z Żytnią są diametralnie odmienne,
    - kilku znajomków ma 5D i żadnych problemów nie mają (ani z AF ani z serwisem).
    Bo mogę się zgodzić, że serwis na Żytniej to najgorszy serwis w Europie. Niech tam. Ale z treści tego wątku wynika, że 5D to bardzo kiepskie ustrojstwo. Co nie jest prawdą.
    Może właściwsze było by napisanie takiej informacji: "Kupiłem body za xxxx zł u gościa yyyy dzieś w świecie. I wiecie co, nawala AF i serwis nie może sobie z tym poradzić. Ostrzegam, nie kupujcie od tego pana. Sprzedaje jakieś wybrakowane body". Tu oczywiście uśmieszek powinien być.

Wiec juz odpowiadam. 2 dni temu kupilem drugie body 5d i trafia w punkt. Kalibrowane na zytnie nadal nie....

Tutaj dowody. Wyniki sa w 100% !!!!! powtarzalne.

Stare, Kalibrowane ZA PIENIADZE !!!:

Nowe, niekalibrowane:

Jede plik duzo ciezszy bo wywolywany z RAW drugi jpg SFC.
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 14-02-2008 o 11:28
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Wiec juz odpowiadam. 2 dni temu kupilem drugie body 5d i trafia w punkt. Kalibrowane na zytnie nadal nie....
    Po kalibracji masz front focus? Dokładnie tak jak ja. Jak zaniosłem ponownie body do regulacji to próbowali mnie namówić na płatną regulację wszystkich moich obiektywów do body bo to na pewno wszystkie moje obiektywy są źle skalibrowane a ich wzorzec dobrze. Dzisiaj tam idę i napiszę później jakie są efekty...

Mnie ten temat naprawdę mocno już zmęczył. Znowu jest ta sama historia co kiedyś z 30D i strata czasu na bieganie do tego beznadziejnego serwisu. Skończy się pewnie na tym że sobie wyreguluję lusterko AF przy pomocy kluczyka i będzie trafiać dobrze, tyle że punkt ostrości nie będzie się zgadzać z obrazem w wizjerze. Ewentualnie jeszcze wyślę sprzęt do Berlina jak się z tymi cymbałami nie dogadam.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 14-02-2008 o 12:12

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

tak jak jest na zdjeciach FF mam PO kalibracji. PRzed tez byl - dlatego pojechalem. Zaplacilem za wszystko czyli 35L 85L i 5d bo nic nie mam na GW dodatkowo podroz do WAwy kosztowala mnie 300zl. Wszystko wyszlo 550 zl. Nie mialem czasu na sprawdzenie bo oddali mi za piec 8 p.m. i szybkie strzaly byly nie-do-sprawdzenia.

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Mnie ten temat naprawdę mocno już zmęczył. Znowu jest ta sama historia co kiedyś z 30D i strata czasu na bieganie do tego beznadziejnego serwisu. Skończy się pewnie na tym że sobie wyreguluję lusterko AF przy pomocy kluczyka i będzie trafiać dobrze, tyle że punkt ostrości nie będzie się zgadzać z obrazem w wizjerze. Ewentualnie jeszcze wyślę sprzęt do Berlina jak się z tymi cymbałami nie dogadam.
    Tez tak mialem z 30d... i tez problem z Zytnia.... juz mi nawet nie chce sie o tym pisac.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uprawnienia umieszczania postów