Pokaż wyniki od 1 do 10 z 402

Wątek: 5D i walka z FF

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Wszystkie bóle ustąpiły, gdy zdesperowana zgodziła się na regulację szkieł do body. Oczywiście musiała za to dodatkowo zapłacić.
    Aha, szkła po regulacji działały z innymi body. Czy coś z nimi w ogóle było robione, to nie wiem, w każdym razie po takiej płatnej naprawie, zestaw działał poprawnie. Koniec bajki.
    No ale przeciez niedawno to samo opisyuwalem. Moje 5D okazalo sie miec BF co wyszlo dopiero przy uzyciu 50 1.4 i 85 1.8
    Umowilem sie z serwisem ze mi na poczekaniu zrobia. Pojechalem do wawy, zostawiel sprzet , zgodzilem sie na regulacje szkiel jesli bylaby taka potrzeba - tylko dlatego bo chcialem w tym samym dniu odebrac sprzet, i nie miec wiecej dylematu- kalibrowac-nie kalibrowac. Po odebraniu sprzetu powiedziano mi ze aparat mial BF jak sugerowalem ale ze 4 na 5 szkiel musieli wykalibrowac (na 2 mialem gwarancje). Nie wiem czy wykalibrowali szkla czy w ogole ich nie ruszyli, zaplacilem 200 pare zloty za kalibracje 50 1.4 85 1.8 i 70-200 4 IS.
    Nie udowodnie im ze ruszali czy nie ruszali ale wiecie co? Wali mnie juz to. Zaplacilem - trudno. Za to moj aparat smiga jak powinien, szkla z ktorymi mialem BF w ogole jak reka odjal, 1.4 w pelni uzywalne, 1.8 na 85 w pelni uzywalne, wszystko gra i buczy.
    Ktos powie ze glupi bo zaplacilem za nic (co dziwne szkla dobrze ostrzyly na 40D i teraz nadal ostrza ok wiec wychodzi ze ich jednak nie ruszali) tylko, ja w ciagu dnia dostalem naprawiony sprzet, a Wy macie dylemat i znow trzeba wysylac i znow trzeba czekac i znow bedzie nie tak i znow bedzie odsylanie.
    (marekb ponad pol roku walczyl z nimi o kalibracje)

Dlatego powiem tyle... jesli stac was na oplacenie kalibracji, (50 1.4, 85 1.8 kosztuja po 61 zl, najdrozsza kalibracja to 150 zl za np 70-200 4 IS czy 2.8) to zaplaccie i spijcie spokojnie a nie sie szarpcie bo to nie zawsze warto.
    Ja za szkla z US i tak zaplacilem 50% ceny PL wiec placac za kalibracje nadal jestem na plus.....

A to ze body za 6 kawalkow ma problemu? Ja za mojego 5D dawalem jeszcze 9 tys! A co maja powiedziec ci ktorzy za 1Ds Mark III dali ponad 20 kawalkow i wtopa z AF? Przy masowkach niestety beda niedorobki i tyle

Jesli Canon PL praktykuje pobieranie kasy za nic, to i tak nie zdzialacie wiele i tylko nerwy stracicie. Warto?

Sprawdza się stara zasada, dla centymetrowego błędu fokusu lepiej sobie du*y nie zawracać i focić dalej.
    Nie zgodze sie z tym zupelnie. Po to kupuje obiektyw 1.4 czy 1.8 zeby korzystac z tych przyslon a nie , jak to mi mowila babka w sklepie - niech pan przymyka do 4 i bedzie ok. Do tego celu kupie o ponad polowe tanszy obiektyw o swietle 4. Ja na szczescie problem zazegnalem.
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 05-02-2008 o 21:26
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Uprawnienia umieszczania postów