Cytat Zamieszczone przez rowioro Zobacz posta
Po ostatnich kilku sesjach w studio przy przyslonie 2.8 i mniejszej zaczalem sie zastanawiac dlaczego tak duzo zdjec nie trafia w punkt. Przeczytalem wszystkie uwagi, komentarze i odpowiedzi dot. tego watku. O 12 w nocy zabralem sie do testow. Wyniki rozczarowaly mnie bardzo. Przy przaslonie 1.4 (35L) mam duzy FF. Przede wszystkim fotografuje sport i w ciagu roku nie zauwazylem tej przapadlosci. Dzisiaj rano oddalem sprzet do justowania. Jednak nie wiem dokladnie gdzie go posla, poniewaz pan z CALUMET.de powiedzial mi tylko, ze wysylaja to do CANON.de. Jestem naprawde ciekaw jak bedzie po naprawie, poniewaz i w Niemczech niektore autoryzowane serwisy daja plame. Poki co, to w Walentynki mam calodniowa sesje i bedzie musial mi wystarczyc stary, poczciwy, ktory nigdy mnie nie zawiodl NIKON D70+50 f1.8. Aparat prawie doskonaly, gdyby nie ta cholerna moira.
Wynikami justowania napewno sie pochwale. Szkoda, ze czlowiek jest tak naiwny i wydaje czasami kupe kasy za kupe g...
Pozdrawiam.
Obiecalem, ze cos napisze. Na poczatku male sprostowanie. Nie mam 5D, ale 1D Mark IIN. Lecz to chyba nie ma wiekszego znaczenia, bo podobnie jak wiekszosc z was mialem ( moze nadal mam ) problem z FF. Uwazam jednak, ze nie bylo sensu zakladac nowego watku. Dzisiaj odebralem sprzet: body ( na gwarancji, ale nie europejskiej ), dwa obiektywy ( na gwarancji EU ) i rachunek 164€ . A wiec kalibracja samego body kosztowala 164€ !!! Myslalem, ze sie przeslyszalem . Musialem placic za cos, co od samego poczatku powinno byc dobre. Sadze, ze narzekac, to mozemy, ale na firme CANON, ktora swoich klientow poprostu ma w d...e!
Sadze, ze skargi do canon.pl, canon.eu czy canon.com na nic sie zdaja.
Jak wytlumaczyc fakt, ze przez rok czasu grali w bambuko z wlascicielami 1D MarkIII i nie przyznawali sie do wadliwej konstrukcji. Tez chcialem go kupic. Dziwilem sie jednak, dlaczego aparat zdobywa nagrody, jest nazywany Ferrari aparatow a kupic go nie mozna. Pisalem o tym na poczatku zeszlego roku. Wracajac do mojego FF, to jutro pobawie sie w testy.
P.S. Zachecam do posiadania przynajmniej dwoch systemow. W Walentynki musial mi wystarczyc NIKON d70 + 50 f1.8 (brakowalo, troche szerokiego konta).