Strona 2 z 41 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 402

Wątek: 5D i walka z FF

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    No ale przeciez niedawno to samo opisyuwalem. Moje 5D okazalo sie miec BF co wyszlo dopiero przy uzyciu 50 1.4 i 85 1.8
    Umowilem sie z serwisem ze mi na poczekaniu zrobia. Pojechalem do wawy, zostawiel sprzet , zgodzilem sie na regulacje szkiel jesli bylaby taka potrzeba - tylko dlatego bo chcialem w tym samym dniu odebrac sprzet, i nie miec wiecej dylematu- kalibrowac-nie kalibrowac. Po odebraniu sprzetu powiedziano mi ze aparat mial BF jak sugerowalem ale ze 4 na 5 szkiel musieli wykalibrowac (na 2 mialem gwarancje). Nie wiem czy wykalibrowali szkla czy w ogole ich nie ruszyli, zaplacilem 200 pare zloty za kalibracje 50 1.4 85 1.8 i 70-200 4 IS.
    Nie udowodnie im ze ruszali czy nie ruszali ale wiecie co? Wali mnie juz to. Zaplacilem - trudno. Za to moj aparat smiga jak powinien, szkla z ktorymi mialem BF w ogole jak reka odjal, 1.4 w pelni uzywalne, 1.8 na 85 w pelni uzywalne, wszystko gra i buczy.
    Ktos powie ze glupi bo zaplacilem za nic (co dziwne szkla dobrze ostrzyly na 40D i teraz nadal ostrza ok wiec wychodzi ze ich jednak nie ruszali) tylko, ja w ciagu dnia dostalem naprawiony sprzet, a Wy macie dylemat i znow trzeba wysylac i znow trzeba czekac i znow bedzie nie tak i znow bedzie odsylanie.
    (marekb ponad pol roku walczyl z nimi o kalibracje)

Dlatego powiem tyle... jesli stac was na oplacenie kalibracji, (50 1.4, 85 1.8 kosztuja po 61 zl, najdrozsza kalibracja to 150 zl za np 70-200 4 IS czy 2.8) to zaplaccie i spijcie spokojnie a nie sie szarpcie bo to nie zawsze warto.
    Ja za szkla z US i tak zaplacilem 50% ceny PL wiec placac za kalibracje nadal jestem na plus.....

A to ze body za 6 kawalkow ma problemu? Ja za mojego 5D dawalem jeszcze 9 tys! A co maja powiedziec ci ktorzy za 1Ds Mark III dali ponad 20 kawalkow i wtopa z AF? Przy masowkach niestety beda niedorobki i tyle

Jesli Canon PL praktykuje pobieranie kasy za nic, to i tak nie zdzialacie wiele i tylko nerwy stracicie. Warto?

Nie zgodze sie z tym zupelnie. Po to kupuje obiektyw 1.4 czy 1.8 zeby korzystac z tych przyslon a nie , jak to mi mowila babka w sklepie - niech pan przymyka do 4 i bedzie ok. Do tego celu kupie o ponad polowe tanszy obiektyw o swietle 4. Ja na szczescie problem zazegnalem.
    tylko ja właśnie zapłaciłem za wszystko, body bo nie było na gwarancji a szkła bo z usa. I DALEJ NIE DZIALA, ja po prostu twierdze, ze sie na tym nie znają, a canon polska ma wszystkich w dupie i nie przepraszam za wulgaryzmy bo mam tej firmy dość ale nic nie poradze, bo cyms robic musze, i nie mowcie,że bym zmienił system bo to nie jest rozwiazanie..spytajcie Towersa (byloCichego - sory za pomylke) jak jego kumpel mial problem z D3 i 85 1,4...
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 05-02-2008 o 21:52
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta

Dlatego powiem tyle... jesli stac was na oplacenie kalibracji, (50 1.4, 85 1.8 kosztuja po 61 zl, najdrozsza kalibracja to 150 zl za np 70-200 4 IS czy 2.8) to zaplaccie i spijcie spokojnie a nie sie szarpcie bo to nie zawsze warto.
    Ja za szkla z US i tak zaplacilem 50% ceny PL wiec placac za kalibracje nadal jestem na plus.....
    Jutro wysyłam i zapłacę....oby tak zrobili by śmigało wreszcie dobrze...,mam nadzieję ze na opisywanym 50/1,4 też będzie śmigać....jeśli nie to do d...taka regulacja.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Panowie, korzystałem z serwisu w Berlinie (jeszcze jak miałem 350 i Tamrona 28-70) aparat ze szkłem nie chciał sie dogadać BF. Na Żytniej wogóle nie chcieli gadać a niemcy, po uzgodnieniu poprzez mail zrobili wszystko w ramach eurogwarancji - płaciłem jedynie za przesyłkę. Canon Polska to ostateczność tym bardziej, że ode mnie bliżej do Berlina niż do Warszawki nawet jakby trzeba podjechać.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

To może jakieś masowe zlecenie zorganizować
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej68 Zobacz posta
    Mam podobny problem. ... I co mam teraz zrobić? Kupić nowy obiektyw czy do serwisu z body? Do Tamrona mi pewnie nie wyregulują.
    Nie kupować szkieł nie canona, bo serwis cię OLEJE ciepłym moczem
    Jak mnie...http://canon-board.info/showthread.p...80073#poststop

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    A z Twoją piątką teraz te szkła "po regulacji" ostrzą tak jak wtedy? Bo jeśli tak, to rzeczywiście wygląda na przewał...
    Przed regulacją sprawdziliśmy wszystko dokładnie. U mnie działało wszystko, na puszce koleżanki regularne kłopoty. Po tych wszystkich naprawach (sprzęt wiele razy wracał do poprawek, aż w końcu "skalibrowano" szkła) wykonałem jedną dużą sesję na dwóch puszkach (moja i koleżanki) z kompletnym wymieszaniem szkieł (wiele razy zmieniane na obu korpusach i jej i moje). Nie było najmniejszych problemów przy ok. 1000 klatkach, więc powtarzalność chyba była. W tej chwili nie mam już dostępu do tamtych naprawianych szpargałów, więc nie bardzo mam jak się podeprzeć plikami. Zresztą po co, naprawdę wszystko było ok i nie byłoby co pokazywać.
    Jarek

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Witam.librowany sprzęt wg którego regulują nasze aparaty i obiektywy ?

BTW.Jutro całość wraca na Żytnią....chcę wierzyć,ze się nie rozczaruję.

Dzisiaj wymiekłem
    Na Żytniej mają ZWALONY obiektyw wzorcowy. Mają na nim BF i każdemu z FF w body zwiększają tylko wadę...
    Są kompetentni/rozumni/myślący inaczej i dlatego nie rozumieją klientów.
    I tyle. Trzeba poprosić o "zepsucie" swojego body i ustawienie na nim duuuużego Back Focusa. U mnie tak było. Siedziałem i mówiłem: - cofamy jeszcze. A oni: ale to bedzie ogromny BF, a ja na to OK, proszę jeszcze do tyłu. I w końcu wyregulowali jak chciałem.
    I jakoś po "zepsuciu" i ustawienie według nich ogromnego BF moje wszystkie szkła celowały jak trzeba. Zresztą na innych puszkach też
    Ja ich działania nie kapuję, robią z nas idiotów, a Canon Polska/Europe ma to gdzieś. Taka firma.

http://canon-board.info/showthread.p...80073#poststop

PS
    Pragnę bardzo, aby wzorcowe szkło serwisu na Żytniej ktoś rozdeptał/ukradł/spalił...
    Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 05-02-2008 o 22:13

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Nie było najmniejszych problemów przy ok. 1000 klatkach, więc powtarzalność chyba była. W tej chwili nie mam już dostępu do tamtych naprawianych szpargałów, więc nie bardzo mam jak się podeprzeć plikami. Zresztą po co, naprawdę wszystko było ok i nie byłoby co pokazywać.
    To może poprosimy jakiegoś dziennikarza wśród nas o "śledztwo dziennikarskie"? Zwłaszcza, że mając nowe jedynki można się pokusić o jako-takie sprawdzenie szkieł przed i po...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Na Żytniej mają ZWALONY obiektyw wzorcowy. Mają na nim BF i każdemu z FF w body zwiększają tylko wadę...
    Są kompetentni/rozumni/myślący inaczej i dlatego nie rozumieją klientów.
    I tyle. Trzeba poprosić o "zepsucie" swojego body i ustawienie na nim duuuużego Back Focusa. U mnie tak było. Siedziałem i mówiłem: - cofamy jeszcze. A oni: ale to bedzie ogromny BF, a ja na to OK, proszę jeszcze do tyłu. I w końcu wyregulowali jak chciałem.
    I jakoś po "zepsuciu" i ustawienie według nich ogromnego BF moje wszystkie szkła celowały jak trzeba. Zresztą na innych puszkach też
    Ja ich działania nie kapuję, robią z nas idiotów, a Canon Polska/Europe ma to gdzieś. Taka firma.

http://canon-board.info/showthread.p...80073#poststop

PS
    Pragnę bardzo, aby wzorcowe szkło serwisu na Żytniej ktoś rozdeptał/ukradł/spalił...

Z drugiej reki wiem ze faktycznie mieli swego czasu problem ze swoim szmelcowym-wzorcowym obiektywem. Od ponad miesiaca ponoc juz jest taki jak powinien. Przy moim 5D teraz by sie sprawdzalo bo ustawione jest ok i te same skzla dzialaja poprawnie na drugiej piatce i dwoch 40 D....

Ale to ze np marekb wysylal im tyle razy do kalibracji to chyba dowodzi ze cos jednak nie do konca tam bylo ok z tymi wzorcowymi.
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 05-02-2008 o 22:39
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Sprawdza się stara zasada, dla centymetrowego błędu fokusu lepiej sobie du*y nie zawracać i focić dalej.

To bardzo zalezy od spectrum dziłania danej osoby - dla portrecisty ( szczególnie z zamiłowaniem do headshot'ów ) taka usterka wg mnie to koszmar. Ostatnio na watku o 85 1,8 dwóch kolegów spierało sie gdzie powinna być ostrość na oczach czy na ustach ( czyli dokładnie o 1 cm ) Kupując szkło za kilka kawałków wyspecjalizowane do jednego celu mamy chyba prawo oczekiwać zeby dziłło poprawnie - a tu poprawności nie ma. Wspólczuje ale chyba czeka cię regulacja słoika - lepsze jednak to niż ciągły stres z powodu przestrzelonych zdjęc

Strona 2 z 41 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów