Przy ostrzeniu na bliskie odległości, nie ma co sprawdzać celności szkła...
Przy ostrzeniu na bliskie odległości, nie ma co sprawdzać celności szkła...
A ja sie pytam gdzie ta magiczna plastyka 5D ?
FF
www.jaworski-foto.pl - fotografia ślubna
ale ogromne szumy. Pracuję w sklepie i zauważyłem ciekawą sprawę. Kilka lat temu mało kto sprawdzął jakoś poważnie sprzęt przed zakupem, teraz każdy przydzodzi ze swoimi planszami do pomiaru FF/BF żeby zrobić test przed zakupem. Robią zdjęcia z ręki wychodzi błąd 2mm i.... "To ja poproszę o inną sztukę"
5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2
witam
okazało się że moja 5d ma front focus - sprawdziłem to ze sprzedawcą na 50 1.2 L oraz 85 1.8.
na bliskich odległościach nie było to bardzo widoczne, ale na dalszych owszem.
wymieniłem 5d na inną - sprawdziłem i jest OK.
podaję numer seryjny canona 5d który ma front focus: 2431202043, przebieg około 10 000 klatek.
Skoro nie widzisz problemu to po co robisz idiotyczne sprzetowo onanistyczne testy?
Rob zdjecia.
A druga sprawa ze RAW'a ZAWSZE sie wyostrza, zeby zniwelowac to co zrobil filtr AA w aparacie.
--
Pozdrawiam
Krzysztof Zagórski
chyba sobie żarty robisz ?
mój 5d miał front focus, który na większych odległościach był bardziej widoczny.
kto powiedział że nie widzę problemu ? nie pisz takim tonem, i nie pouczaj mnie.
dzięki moim testom mam dobrą puchę, a sprzedawca przyznał mi rację co do tamtej.
tekst o wyostrzanym RAWIE w aparacie jest bez sensu w tym wątku.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
więc uważacie że ludzie sobie zawsze "wymyślają" problemy z BF/FF ?
POWTARZAM: SPRZEDAWCA PRZYZNAŁ MI RACJĘ ŻE W PUSZCE JEST FRONT FOCUS.
Sam wykonał test.
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 07-04-2010 o 13:36 Powód: Automerged Doublepost