Pokaż wyniki od 1 do 10 z 402

Wątek: 5D i walka z FF

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    To jest jakaś PARANOJA ! Rozdmuchaliście ten wątek i teraz każdy klient pyta o BF w 5D, bo ponoć jest AF beznadziejny w tych puszkach. Kupuję teraz chyba już piątą lub szóstą piątkę De w mojej karierze i jeszcze z żadną nie miałem żadnych problemów z AF. I wiele moich kolegów fotografujących śluby również.

No ale to takie czasy, że onaniści z trabantami zaczęli się przesiadać na FF, bo tanio się zrobiło, no i w ruch poszły tablice i bateryjki, bo fotografowanie owych przedmiotów to ulubione zajęcie trabanciarzy.
    W takim razie mam pytanie... czy dalej zawracalbys sobie glowe bedac w moim przypadku. ( problem powtarza sie praktycznie w 100%). Wszystko jest w exifie na dowod moge pokazac paragon kiedy bylo kalibrowane.

PRZED ZYTNIA:

PO ZYTNIEJ

DODATKOWO MOJA 35L W POROWNANIU DO 85L Z NOWA PUSZKA (nie byla na zadnej kalibracji)
    (dowod na to ze nie maja zadnego wzorca !!!!! Bo szkla chodza inaczej. A oba byly regulowane - PRzynajmniej tak mi powiedzieli i KASE za to wzieli !!!

85L

i 35L

R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    W takim razie mam pytanie... czy dalej zawracalbys sobie glowe bedac w moim przypadku.
    Pozwole sobie zauważyć,że:
    -po regulacji ff jest wyraźnie mniejszy
    -zdjecia nowa i stara 5 po regulacji nie da się MZ porównać bo warunki nie są takie same(w starej sztuczne oświetlenie spore zagęszczenie przedmiotów,a w nowej naturalne oświetlenie i jeden przedmiot ustawiony centralnie i o ile dobrze pamiętam inny obiektyw)
    A dodatkowo takie ogólne spostrzeżenie czy to nie jest tak przypadkiem,że po regulacji jesteście tak negatywnie nastawienie do tego jak będzie działać,że za wszelką cenę próbujecie udowodnić,że jest źle tylko po to żeby można było się pożalić

Uprawnienia umieszczania postów