Strona 25 z 41 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 402

Wątek: 5D i walka z FF

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Bzdety piszesz....
    Daremna gadka. Ale cóż, każdy kupuje za swoje pieniądze, to co chce i gdzie chce. Powodzenia.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Domyślnie

Ale o jakim doszukiwaniu się wad piszecie?? a MMM nie napisał że ma KILKUMETROWEGO FFa?????? chyba w takim wypadku DLUGO i MOCNO szukać nie trzeba?

i nie chodzi mu raczej i innym na tragiczne wady aparatu ale o błąd w AF który jest w każdym systemie, i który powinien bym poprawiony ot tak bez żalu (MMM nie miał pretensji o to do canona z tego co mi się wydaje), ale o beznadziejne podejście serwisu.

mistrzowie jesteście, ja z kilkumetrowym FF/BFem zdjęci robić bym nie potrafił tak jak WY, ale ja w końcu leszcz jestem
    5d grippen
    17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Bywalec Awatar roa

Domyślnie

ja poczekam aż się zaczniecie na gołe klaty w kisielu bić Stanę metr bliżej coby FF zniwelować ;D

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

rany wy naprawde jesteście nadwrażliwi na temat sprzętu.

wyluzujcie troche

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Wczoraj dałem przyzwolenie na odpłatna regulację obiektywów do wyregulowanego wcześniej body....zobaczymy jak będzie.Koło piątku się okaże.

Chciałbym by sytuacja wyglądała tak jak w przypadku tej koleżanki
    http://canon-board.info/showpost.php...63&postcount=4
    Ostatnio edytowane przez Richie ; 19-02-2008 o 13:24
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rowioro Zobacz posta
    Kolego Cichy, czyzbys swoim sokolim wzrokiem nie zauwazyl przedstawionych w tym watku przykladow (zdjec). Jezeli nie, to moge dorzucic jeszcze swoje i wcale nie biegalem z linijka. Gdyby problemu nie bylo, nie byloby mozliwosci kalibracji w nowych body CANONA i NIKONA.
    Zdjęć nie widziałem, ale "zdjęć" owszem i to sporo. Sam zrobiłem "zdjęcie" , oto ono:

Jak sądzicie, lecieć robić awanturę na Żytnią ? Z centymetr FF jak nic
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monii Zobacz posta
    hmmm

własnie zastanawiam się nad kupnem 5D...
    i ten wątek mnie zniechęca....
    Ja też byłem blisko zakupu 5D. Przeczytałem ten wątek i troszkę się powstrzymałem. Jednak dziś (a dokładnie wczoraj wieczorem) pożyczyłem dwie piąteczki od kumpla. Pozapinałem do nich moje szkła i na nowo odkryłem ich wartość. Obecnie mam cropowca. Ale zawsze mnie ciągnęło do pełnej klatki, w końcu na takiej się wychowałem. Moje testy EOS 5D utwierdziły mnie jedynie w przekonaniu, że crop to tylko zabawka. Szkła, nawet nie wiem jak drogie, nie pokażą swojego prawdziwego oblicza na cropie. Dopiero na 5D zobaczyłem, że EF 16-35 jest naprawdę zajebiście ostry od pełnej dziury (co w cropie dało się stwierdzić po przymknięciu do 3.5). Fakt, że w przypadku FF wyłażą od razu winieta i mydło w rogach, jednak nie jest to aż taką wadą jak brak "ostrości ogólnej".

Ludzie, kupować piątki, bo wam wszystkie wykupię. :-)

Choć sam nadal się waham, bo nie mam ochoty użerać się z Żytnią. Aczkolwiek moje narazie jedyne doświadczenie z tym serwisem jest zupełnie pozytywne. Ewidentnie uwalony EF 24-70 po kalibracji ostrzy tam gdzie trzeba.
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Zdjęć nie widziałem, ale "zdjęć" owszem i to sporo. Sam zrobiłem "zdjęcie"
    Jak sądzicie, lecieć robić awanturę na Żytnią ? Z centymetr FF jak nic
    To nie jest centymetr, bo miarkę masz pod kątem, więc to będzie ok 5mm a może i mniej zależności od kąta, czyli niewiele. Tekst na pudełku jest ostry, dużo ostrzejszy niż "0" na miarce, więc możliwe, że sam test jest zrobiony niestarannie a twój aparat jest super. Zresztą zdziwiłbym się gdyby tak nie było
    Sam miałem problemy z serwisem na Żytniej. Na szczęście pomógł zakup nowego aparatu (lepszego modelu - też Canona). A starym to się jeszcze czasami bawię w regulację imbusem i testy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Romekes Zobacz posta
    To nie jest centymetr, bo miarkę masz pod kątem, więc to będzie ok 5mm a może i mniej zależności od kąta, czyli niewiele. Tekst na pudełku jest ostry, dużo ostrzejszy niż "0" na miarce, więc możliwe, że sam test jest zrobiony niestarannie a twój aparat jest super. Zresztą zdziwiłbym się gdyby tak nie było
    Sam miałem problemy z serwisem na Żytniej. Na szczęście pomógł zakup nowego aparatu (lepszego modelu - też Canona). A starym to się jeszcze czasami bawię w regulację imbusem i testy
    No po prostu ROTFL. Nie wyczułeś ironii w moim poście ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    To jest jakaś PARANOJA ! Rozdmuchaliście ten wątek i teraz każdy klient pyta o BF w 5D, bo ponoć jest AF beznadziejny w tych puszkach. Kupuję teraz chyba już piątą lub szóstą piątkę De w mojej karierze i jeszcze z żadną nie miałem żadnych problemów z AF. I wiele moich kolegów fotografujących śluby również.

No ale to takie czasy, że onaniści z trabantami zaczęli się przesiadać na FF, bo tanio się zrobiło, no i w ruch poszły tablice i bateryjki, bo fotografowanie owych przedmiotów to ulubione zajęcie trabanciarzy.
    W takim razie mam pytanie... czy dalej zawracalbys sobie glowe bedac w moim przypadku. ( problem powtarza sie praktycznie w 100%). Wszystko jest w exifie na dowod moge pokazac paragon kiedy bylo kalibrowane.

PRZED ZYTNIA:

PO ZYTNIEJ

DODATKOWO MOJA 35L W POROWNANIU DO 85L Z NOWA PUSZKA (nie byla na zadnej kalibracji)
    (dowod na to ze nie maja zadnego wzorca !!!!! Bo szkla chodza inaczej. A oba byly regulowane - PRzynajmniej tak mi powiedzieli i KASE za to wzieli !!!

85L

i 35L

R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Strona 25 z 41 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów