Strona 24 z 41 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 402

Wątek: 5D i walka z FF

Coś już napisał Awatar raster
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ponieważ nie miałem styczności z serwisem (sprzęt mam od Towersa ) nie czuję się na siłach pisać tego po Polsku.

Ale jeżeli zredagujecie po Polsku i będziecie potrzebowali pomocy przy skleceniu tekstu w języku lengłidż to wrzućcie mi ostateczną, polską wersję tu:

bnowak@tlen.pl

Przełożę na ang. i wrzucę na forum, żebyście się poznęcali nad tłumaczeniem

Bywalec Awatar roa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    jeśli chodzi o żytnią to trzeba zaczynać agresywnie. Z mordą do nich i pretensją - nieważne czy już zawinili czy nie - są niekompetentni więc trzeba po chamsku.

Jest takie powiedzenie:
    "Lepiej uchodzić za buca niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rowioro Zobacz posta
    Po ostatnich kilku sesjach w studio przy przyslonie 2.8 i mniejszej zaczalem sie zastanawiac dlaczego tak duzo zdjec nie trafia w punkt. Przeczytalem wszystkie uwagi, komentarze i odpowiedzi dot. tego watku. O 12 w nocy zabralem sie do testow. Wyniki rozczarowaly mnie bardzo. Przy przaslonie 1.4 (35L) mam duzy FF. Przede wszystkim fotografuje sport i w ciagu roku nie zauwazylem tej przapadlosci. Dzisiaj rano oddalem sprzet do justowania. Jednak nie wiem dokladnie gdzie go posla, poniewaz pan z CALUMET.de powiedzial mi tylko, ze wysylaja to do CANON.de. Jestem naprawde ciekaw jak bedzie po naprawie, poniewaz i w Niemczech niektore autoryzowane serwisy daja plame. Poki co, to w Walentynki mam calodniowa sesje i bedzie musial mi wystarczyc stary, poczciwy, ktory nigdy mnie nie zawiodl NIKON D70+50 f1.8. Aparat prawie doskonaly, gdyby nie ta cholerna moira.
    Wynikami justowania napewno sie pochwale. Szkoda, ze czlowiek jest tak naiwny i wydaje czasami kupe kasy za kupe g...
    Pozdrawiam.
    Obiecalem, ze cos napisze. Na poczatku male sprostowanie. Nie mam 5D, ale 1D Mark IIN. Lecz to chyba nie ma wiekszego znaczenia, bo podobnie jak wiekszosc z was mialem ( moze nadal mam ) problem z FF. Uwazam jednak, ze nie bylo sensu zakladac nowego watku. Dzisiaj odebralem sprzet: body ( na gwarancji, ale nie europejskiej ), dwa obiektywy ( na gwarancji EU ) i rachunek 164€ . A wiec kalibracja samego body kosztowala 164€ !!! Myslalem, ze sie przeslyszalem . Musialem placic za cos, co od samego poczatku powinno byc dobre. Sadze, ze narzekac, to mozemy, ale na firme CANON, ktora swoich klientow poprostu ma w d...e!
    Sadze, ze skargi do canon.pl, canon.eu czy canon.com na nic sie zdaja.
    Jak wytlumaczyc fakt, ze przez rok czasu grali w bambuko z wlascicielami 1D MarkIII i nie przyznawali sie do wadliwej konstrukcji. Tez chcialem go kupic. Dziwilem sie jednak, dlaczego aparat zdobywa nagrody, jest nazywany Ferrari aparatow a kupic go nie mozna. Pisalem o tym na poczatku zeszlego roku. Wracajac do mojego FF, to jutro pobawie sie w testy.
    P.S. Zachecam do posiadania przynajmniej dwoch systemow. W Walentynki musial mi wystarczyc NIKON d70 + 50 f1.8 (brakowalo, troche szerokiego konta).

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

hmmm

własnie zastanawiam się nad kupnem 5D...
    i ten wątek mnie zniechęca.... bo można kupic 40D i mieć ten problem głęboko gdzieś ..zgadza się ?

Obecnie mam 350D i powiem Wam że testów nigdy nie robilam, i z 4ma obiektywami pracuje dobrze...może gdybym siedziała i testowała to wyszły by jakieś odchyły ale ..... tylko fotografuję i nie widzę żadnych FF ani BF

Coś już napisał Awatar raster
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monii Zobacz posta
    hmmm

i ten wątek mnie zniechęca.... bo można kupic 40D i mieć ten problem głęboko gdzieś ..zgadza się ?

Obecnie mam 350D i powiem Wam że testów nigdy nie robilam, i z 4ma obiektywami pracuje dobrze...może gdybym siedziała i testowała to wyszły by jakieś odchyły ale ..... tylko fotografuję i nie widzę żadnych FF ani BF
    a co za problem kupić u Towersa 5d i mieć ten problem z głowy? :wink:

Trochę to wygląda jakbym go reklamował non stop ale... no... reklamuję go kurczę po prostu no...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To jest jakaś PARANOJA ! Rozdmuchaliście ten wątek i teraz każdy klient pyta o BF w 5D, bo ponoć jest AF beznadziejny w tych puszkach. Kupuję teraz chyba już piątą lub szóstą piątkę De w mojej karierze i jeszcze z żadną nie miałem żadnych problemów z AF. I wiele moich kolegów fotografujących śluby również.

No ale to takie czasy, że onaniści z trabantami zaczęli się przesiadać na FF, bo tanio się zrobiło, no i w ruch poszły tablice i bateryjki, bo fotografowanie owych przedmiotów to ulubione zajęcie trabanciarzy.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    To jest jakaś PARANOJA ! Rozdmuchaliście ten wątek i teraz każdy klient pyta o BF w 5D, bo ponoć jest AF beznadziejny w tych puszkach. Kupuję teraz chyba już piątą lub szóstą piątkę De w mojej karierze i jeszcze z żadną nie miałem żadnych problemów z AF. I wiele moich kolegów fotografujących śluby również.

No ale to takie czasy, że onaniści z trabantami zaczęli się przesiadać na FF, bo tanio się zrobiło, no i w ruch poszły tablice i bateryjki, bo fotografowanie owych przedmiotów to ulubione zajęcie trabanciarzy.
    Kolego Cichy, czyzbys swoim sokolim wzrokiem nie zauwazyl przedstawionych w tym watku przykladow (zdjec). Jezeli nie, to moge dorzucic jeszcze swoje i wcale nie biegalem z linijka. Gdyby problemu nie bylo, nie byloby mozliwosci kalibracji w nowych body CANONA i NIKONA.
    Ostatnio edytowane przez rowioro ; 19-02-2008 o 00:17

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monii Zobacz posta
    hmmm

Kupuj 5D, tylko nie u najtańszego dostawcy. I będzie dobrze. Tu na forum pojawia się odgłos o wadliwym działaniu kilku body zaledwie. A pozostałe setki, czy może tysiące działają bez zarzutu. Nie zakładaj od razu, że będziesz w tej elitarnej grupie pechowców. Na to trzeba sobie zapracować.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    Kupuj 5D, tylko nie u najtańszego dostawcy.
    Bzdety piszesz. 350D kupowałem nie u najtańszego dostawcy. Po pewnym czasie zauważyłem BF. Aparat był kalibrowany w Niemczech. AF potem trafiał bez zarzutu i nie było żadnego problemu. Najprawdopodobniej, gdyby trafił do naszego serwisu to miałbym większy kłopot niż przed kalibracją...

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

Moja wypowiedź była troche ironiczna

Co do 5D to napewno nie będzie najtaniej bo musze zakupić go na F-rę.
    Myślałam też nad 40D gdyby mi kasy zabrakło ale mam nadzieje że nie bedzię to większym problemem i że niedługo przesiąde się na FF.

tak jak powiedziałam kiedy wszedł 350D było pełno wątków o jego BF i FF ... oraz o złym ostrzeniu. Naczytałam się wątków po czym się przeraziłam, i uprzedziłam do tego modelu. A potem poprostu zaczęłam nim fotografować bez uprzednich testów itd. Myśle że aparat działa bardzo dobrze a ja nie doszukuje się jego wad.

ale pewnie gdybym usiadała i zaczęła sie w to bawić, to znając życie coś by wyszło nie tak

pozdrawiam.

ps. a po ile towers mam 5D na f-re. Ja chyba pisałam do niego przez allegro ale mi nie odpisał.

Strona 24 z 41 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów