Strona 14 z 41 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 402

Wątek: 5D i walka z FF

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Czytam te historie o FF/BF na 5d i serwisie na Żytniej i ciarki mnie przechodzą na samą myśl czego uniknąłem a z drugiej strony zastanawiam się tyle tu ludzkiego cierpienia a tam na Żytniej pewnie nic o tym nie wiedzą i pewnie nic sobie z tego robią .A może by tak do nich oficjalną petycję albo coś w tym stylu podpisaną przez wielu niezadowolonych klientów może w końcu to ich ruszy ?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    a tam na Żytniej pewnie nic o tym nie wiedzą i pewnie nic sobie z tego robią .
    Wiedzą ale leją na to bo są jedynym serwisem w Polsce. Co im zrobisz jak ci źle zreperują aparat? Pójdziesz gdzie indziej?
    Jakby był dostępny soft do kalibracji AF to sam bym sobie to zrobił a nie jeździł do nich po 10 razy.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Wiedzą ale leją na to bo są jedynym serwisem w Polsce. Co im zrobisz jak ci źle zreperują aparat? Pójdziesz gdzie indziej?
    Jakby był dostępny soft do kalibracji AF to sam bym sobie to zrobił a nie jeździł do nich po 10 razy.
    Jak widać monopol ( jak w każdej dziedzinie) jak zwykle klientom bokiem wychodzi to może jakaś federacja konsumentów ...? musi przecież być jakaś instytucja gdzie takie skargi można składać ...

Bywalec Awatar roa

Domyślnie

a na tej stronie z ankietą piszą że inne serwisy są

Coś już napisał Awatar raster
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

DO POSZKODOWANYCH:

OTO INFORMACJA, JAKĄ DOSTAŁEM OD FEDERACJI KONSUMENTÓW:
    Jeżeli zakup aparatu został dokonany w celu niezwiązanym z prowadzeniem działalności gospodarczej lub zawodowej od przedsiębiorcy (kontrakt konsumencki), proszę zwrócić się osobiście do najbliższego Oddziału Federacji Konsumentów ze wszystkimi dokumentami dotyczącymi sporu. Adresy Oddziałów znajdzie Pan na naszej stronie internetowej.
    Jeżeli w Pana miejscu zamieszkania nie funkcjonuje Oddział FK, proszę zwrócić się osobiście o pomoc do powiatowego (miejskiego) rzecznika konsumentów (przyjmuje przy każdym starostwie powiatowym). Adresy rzeczników znajdzie Pan na stronie http://www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_k...tow/rzecznicy/.

CZYLI:
    - Trzeba mieć dowód zakupu od firmy
    - Trzeba NIE być zawodowym fotografem tylko zwykłym użyszkodnikiem (żeby FK mogła pomóc)
    - Trzeba móc udokumentować "szkodę"

Domyślnie

a ktoś może z Canon Polska się kontaktował? czy oni tez mają to w głębokim poważaniu?
    5d grippen
    17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Bywalec Awatar Leone
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roa Zobacz posta
    a na tej stronie z ankietą piszą że inne serwisy są
    Te "inne serwisy" to serwisy sprzętu biurowego.
    CSI to JEDYNY serwis foto

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leone Zobacz posta
    Te "inne serwisy" to serwisy sprzętu biurowego.
    CSI to JEDYNY serwis foto
    /uuuuuuuuuuu szkoda a byla nutka nadziei...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

A próbowaliście w PIH (Państwowa Inspekcja Handlowa). Ja mialem problemy kiedyś z laptopem i pomogli mi odzyskać "szacunek" oraz pieniążki. Po terminowych okresach wysłania w moim imieniu pism (2 tygodnie) - 2 osoby z PIH pojechały do takiej firmy na kontrolę z protokołami. Jak ręką odjął.
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Bywalec

Domyślnie

Przed małą chwilką sprawdziłem na Allegro ceny body 5D. Rozrzut od 7999zł do 5699zł. Ponoć w HK jeszcze o jakieś 700 zł można taniej. Może gdzieś tutaj tkwi problem AF? Albo inaczej, może bardziej tutaj niż na Żytniej. Solidarność branżowa każe mi wierzyć w każde napisane na forum słowo, ale:
    - moje doświadczenia z Żytnią są diametralnie odmienne,
    - kilku znajomków ma 5D i żadnych problemów nie mają (ani z AF ani z serwisem).
    Bo mogę się zgodzić, że serwis na Żytniej to najgorszy serwis w Europie. Niech tam. Ale z treści tego wątku wynika, że 5D to bardzo kiepskie ustrojstwo. Co nie jest prawdą.
    Może właściwsze było by napisanie takiej informacji: "Kupiłem body za xxxx zł u gościa yyyy dzieś w świecie. I wiecie co, nawala AF i serwis nie może sobie z tym poradzić. Ostrzegam, nie kupujcie od tego pana. Sprzedaje jakieś wybrakowane body". Tu oczywiście uśmieszek powinien być.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Strona 14 z 41 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów