Strona 12 z 41 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 402

Wątek: 5D i walka z FF

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

hofi66 ma racje pismo bardzo często pomaga:
    dostałem palnięta lampę Stellar Interfit Paterson, sama się rozładowywała i nie zawsze się odpalała, zadzwoniłem do B&H to powiedzieli mi że mi wymienią, ale na własny koszt muszę im cały zestaw (kit) wysłać i jeszcze potracą 15% restocking fee , ale gość z działu obsługi klienta był na tyle miły źe podał mi telefon i adres producenta ... napisałem krótkie pismo i wysłałem poleconym ... kilka dni później zadzwonili z przeprosinami, poprosili żebym im wadliwa lampę przesłał, a oni wyślą mi nową ... dwa tygodnie później dostałem nową lampę plus zapasowy palnik, żarówkę modelującą i list z przeprosinami ... jednym słowem Happy End
    wszystkim którzy maja tupet polecam taka metodę załatwiania spraw ... prędzej czy później pękną

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Ok chyba się w czepku normalnie urodziłem ... pożyczyłem dzisiaj z wypożyczalni drugą "piątkę" na wesele które robię w sobotę + 14mm 2.8L, sprzęt jak to z wypożyczalniach - w stanie mocnego używania... szybki test przy świetle zastanym, pomiar p-em nie krzyżowym (okazuje się że mam tylko jeden krzyżowy, bo tamte 6 co myślałem źe krzyżowe to były tylko asystujące serwo) celuje w R jak RedBull i oto efekty :

Canon 14mm 2.8L @2.8 ISO320 1/25sec.

człowiek to ma chyba więcej szczęścia niż rozumu ...

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    ... a zacznę w poniedziałek rano od rozmowy z dyrektorką. Mam nadzieję że uda mi się powstrzymać od używania brzydkich słów......
    Może zacznijmy chodzić tam grupami - róbmy masowe narzekanie.

Mam teraz 400d, ostrzy mi ekstra nawet na otworze 1,4 ... chciałem kupić 5d i teraz się zastanawiam
    Skasowali mi ;(

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suchyHc Zobacz posta

Mam teraz 400d, ostrzy mi ekstra nawet na otworze 1,4 ... chciałem kupić 5d i teraz się zastanawiam
    Jakop niestetydoswiadczony przez FF BF mowie: nie zastanawiaj sie !!! ten problem istnieje , przeszkadza ale zdjeci ada sie robic....
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suchyHc Zobacz posta
    Jak mi w poniedziałek tego od ręki _dobrze_ nie zrobią to złożę pozew cywilny do sądu. I nie chodzi o to żeby wygrać sprawę, chcę im narobić smrodu w Canon Polska i niech się kilka razy pofatygują do sądu to odechce im się takiego traktowania klientów. Rok temu chodziłem do nich z 30D chyba z 10 razy aż w końcu dali mi nowy aparat bo już mieli dosyć.

Bywalec Awatar roa

Domyślnie

tak czytam i czytam i dochodzę do wniosku że chyba mam dobrze, bo miałem regulowany BF ostatnio w 5D i teraz mam minimalny FF rzędu 2mm (na 28-70 2.8L), ale to chyba nie problem?
    Zresztą zerknijcie jeśli ktoś ma ochotę. Celowane w sam środek kadru (biała plamka tam jest).
    AF:
    http://www.roa-photography.net/serwis/_mg_0901.jpg

MF (matówka Z KLINEM)
    http://www.roa-photography.net/serwis/_mg_0902.jpg

szczeście mam czy mi się zdaje tylko?

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Jak mi w poniedziałek tego od ręki _dobrze_ nie zrobią to złożę pozew cywilny do sądu. I nie chodzi o to żeby wygrać sprawę, chcę im narobić smrodu w Canon Polska i niech się kilka razy pofatygują do sądu to odechce im się takiego traktowania klientów. Rok temu chodziłem do nich z 30D chyba z 10 razy aż w końcu dali mi nowy aparat bo już mieli dosyć.
    JAk chcesz jakiejsc pomocy lub dowodow chetnie sluze pomoca

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    JAk chcesz jakiejsc pomocy lub dowodow chetnie sluze pomoca
    Pomysł mam taki żeby spisać z kumplem umowę na wypożyczenie od niego sprzętu foto, powiedzmy na 200zł za każdy dzień. Następnie będę domagał się w sądzie zwrotu tej kasy od serwisu za każdy dzień w którym mój aparat ma nie usuniętą usterkę zaczynając od najbliższego poniedziałku.
    W karcie gwarancyjnej mi wpisali że był back fokus przed regulacją, a teraz muszą wpisać że usuwają front fokus więc sami dostarczą dowód że spieprzyli sprawę. Ale jakbym miał jeszcze jakieś pomysły to się zgłoszę do ciebie :-)

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Pomysł mam taki żeby spisać z kumplem umowę na wypożyczenie od niego sprzętu foto, powiedzmy na 200zł za każdy dzień. Następnie będę domagał się w sądzie zwrotu tej kasy od serwisu za każdy dzień w którym mój aparat ma nie usuniętą usterkę zaczynając od najbliższego poniedziałku.
    W karcie gwarancyjnej mi wpisali że był back fokus przed regulacją, a teraz muszą wpisać że usuwają front fokus więc sami dostarczą dowód że spieprzyli sprawę. Ale jakbym miał jeszcze jakieś pomysły to się zgłoszę do ciebie :-)
    OKI bede sie sam wybieral gdzies w lutym tam to jeszce cos moge namieszac...

Coś już napisał Awatar raster
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

sorki, że się "wtrancam" ale napisałem maila do federacji konsumentów w Warszawie i dałem w tym mailu między innymi link do tego wątku.

Opisałem też problem króciutko własnymi słowami.

Zwykle - w innych sprawach mi odpisywali bardzo szybko (nawet oddzwaniali). Jak mi coś napiszą - dam znać.

Strona 12 z 41 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów