Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 64

Wątek: Nowy 400D czy używany 20D ?

Bywalec Awatar drJolo
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tylko nie mów, że to wszystko dostajesz w 400D 8).
    Jakby tak było to bym osiwiał pewnie Choć na pewno 400D jest cichszy i ma większy LCD. Ale zostaje w tyle w innych konkurencjach, więc padło na 20D.
    We wcześniejszym poście chodziło mi oczywiście o wytykanie wad aparatów, które się ma/miało, a nie które się macało i zrobiło kilka zdjęć płotów na próbę.
    jest tak nudno, że zaczyna to być ciekawe...

Przem312
    Guest

Domyślnie

Dopiero wróciłem do domu, dzięki za odzew wszystkim

Generalnie pasjonują mnie portrety, street foto i krajobrazy, więc zależy mi przede wszystkim na szerokim zakresie tonalnym (jestem nowy w technologiach canona, nie wiem czy są jakieś zasadnicze różnice między oddawaniem kolorów pomiędzy tymi dwoma modelami, ale z racji przeznaczenia-20d to notabene semipro, a 400d z całą pewnością najniższy segment-w moim laiźmie przyznałbym prym 20), pewnym pomiarze światła, i stosunkowo szybkim i celnym AF. 30d a i owszem, chętnie, ale niestety przy moich możliwościach finansowych (tylko błagam, nie zaczynajcie starego wywodu pt. "nie masz małej góry pieniędzy-nie pakuj się w lustra"-chodzi o to, że nie jestem w stanie przeznaczyć większej kwoty jednorazowo na zakup) średnio 2,1 k to jest dużo. Nowy 400d to jest ~1699zł -22% VAT -cashback. Czyli równowartość 20d.
    Ale 400d chyba jednak odpadnie, aktualnie mam Fuji s6500fd, i chyba jednak potrzebuję czegoś większego.

Na szkła już się zdecydowałem, na pierwszy ogień pójdzie 28-105/3.5-4.5, potem 50/1.8 a jak Bozia da to w końcu coś krajobrazowego, może 10-22. Dzięki za odzew jeszcze raz
    Ostatnio edytowane przez Przem312 ; 05-03-2008 o 19:28

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Proponuję gdzieś pomacać 400d i jeszcze raz porzemyśleć kwestię zakupu . ( niestety nie podałeś miejsca zamieszkania , a na pewno w Twojej okolicy są użytkownicy jednej i drugiej puchy )
    20D to jak sam napisałeś semipro więc wszystkiego można się po używanym spodziewać .

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Proponuję gdzieś pomacać 400d i jeszcze raz porzemyśleć kwestię zakupu . ( niestety nie podałeś miejsca zamieszkania , a na pewno w Twojej okolicy są użytkownicy jednej i drugiej puchy )
    20D to jak sam napisałeś semipro więc wszystkiego można się po używanym spodziewać .

Ja też bym radził raczej kupić nowy 400D, niż fundować sobie niespodzianki ze starą używką o nieznanej przeszłości.
    Pozdrowka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Ja też bym radził raczej kupić nowy 400D, niż fundować sobie niespodzianki ze starą używką o nieznanej przeszłości.
    Pozdrowka
    Chyba w tym wypadku to najrozsądniejsze podejście.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Przem312
    Guest

Domyślnie

by zakończyć wątek dodam, że wylicytowałem za 1425 PLN canona 20d od SKLEP_CYFROMAN, dają fakturę, udzielają 3 miesięcznej gwarancji i umówiłem się z nimi, że zapłacę dopiero po obejrzeniu sprzętu. Chyba optymalna oferta dla mnie Pozdrawiam!

Question na początek 20D czy 400D ???

jak w tytule HELP!

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Na początek 5D.
    EN57D DIGITAL.

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Wszystko jedno - z całą powagą.

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na początek zweryfikowanie swoich potrzeb i oczekiwań, wszystkich za i przeciw (cena, wielkość, waga, ten używany, ten nowy...), później opcja "szukaj", a na końcu ewentualne ścisłe pytania do Forumowiczów.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów