Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: Nowy 400D czy używany 20D ?

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Słupsk

Smile

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ...to ze w srodku jest bezplatna matryca nie oznacza, ze trzeba walic foty bez sensu i na ilosc...
    Nie miałem na myśli aby walić foty bez sensu i na ilość, ale wiadomo że w przypadku cyfrówki w każdej chwili można zrobić fote, natomiast na kliszaku było się uzależnionym od tego czy posiadamy klisze co się wiązało z dodatkowymi kosztami

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ryjoslaw Zobacz posta
    Nie miałem na myśli aby walić foty bez sensu i na ilość, ale wiadomo że w przypadku cyfrówki w każdej chwili można zrobić fote, natomiast na kliszaku było się uzależnionym od tego czy posiadamy klisze co się wiązało z dodatkowymi kosztami
    nie no... wiem. tylko te 50 tysiecy to wbrew temu co wiele osob mowi, bardzo duzo. jesli chcesz tym aparatem robic zdjecia sportowe/akcji i katowac go ogromna liczba klatek na godzine (do czego 400D, powiedzmy sobie otwarcie, nie jest stworzony) to zywotnosc migawki moze byc zmartwieniem i trzeba sie liczyc z wydatkiem kilkuset zlotych za jakis czas.

ale dla normalnego fotografa, nawet duzo i czesto robiacego zdjecia nieseryjne - to jest naprawde bardzo duzo. zdecydowanie nie przykladalbym do tego parametru wiekszej wagi wybierajac aparat nieprofesjonalny
    www albo tez flickr

Coś już napisał

Domyślnie

nie wiem czy akurat te 50 tys zdjęć to tak dużo. Ja swojego 400d do reporterki uzywałem, mecze nie mecze codzienie kilkka tematów. I momentalnie 30 tys zdjeć wyszło....
    Choć jak ktos bedzie używał do niedzielnych spacerów, to wtedy faktycznie trudno będzie szybko tę liczbę klapnięc przekroczyć.
    Dobrze, że mam dwuletnią gwarancję, liczę ze przynajmniej 1.sza wymiana bedzie za free

Uprawnienia umieszczania postów