Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 64

Wątek: Nowy 400D czy używany 20D ?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ryjoslaw Zobacz posta
    Rozumiem ze wg. producenta migawka w 400D wytrzyma ok 50 tyś. klapnięć. To jak na cyfrowy aparat to chyba nie jest zbyt dużo?
    nie wiem co cyfrowosc zmienia w aparacie, ale 50 tysiecy klapniec to bylo kiedys bez mala 1400 rolek filmu, a to jest ilosc, na ktora amator, bedacy docelowym odbiorca 400D, potrzebowal z reguly w diabla lat, zeby wypstrykac

to ze w srodku jest bezplatna matryca nie oznacza, ze trzeba walic foty bez sensu i na ilosc. 50 tysiecy to jest bardzo duzo zdjec, zwlaszcza, jesli wezmie sie poprawke na to, ze przecietny pstrykacz z tej ilosci zrobi moze 100 zdjec wartych pokazania, i to tylko pod warunkiem, ze ma cos pod kopula, a to rzadkosc.

nie przesadzajmy moze z ta migawka
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

nie przesadzajmy moze z ta migawka
    Święte słowa. Niestety tak pojmowana "cyfrowość" fotografii sprzyja bylejakości.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    jeśli twierdzisz że w seri XXXd i np 30D jest takisam kiepski plastik to ja przepraszam
    To się zmienia ku gorszemu. W 30d jest lepszy (niewiele), ale już np. w 40d zaryzykowałbym nawet twierdzenie, że jest gorszy niż w 400d. Nie wiem jakie względy o tym decydują. Marketing pewnie powie, że ekologia, a w rzeczywistości pewnie księgowi.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 06-02-2008 o 13:48 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

a powiedzcie mi proszę ile wytrzyma moja 350D ?
    teraz ma 9 000.....

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Z takim pytaniem to tylko do wróżki....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Z takim pytaniem to tylko do wróżki....
    a gdzie ona mieszka ?

czy migawka w 350D różni się od tej w 400D ?
    bo jeśli nie znacznie, to pewnie jest podobnie w obu puszkach....

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wągrowiec

Domyślnie

wytrzyma tyle samo co w 400D... aaa przynajmniej powinna...
    40D+300D + 18-55 IS + 70-200 mm f/4 L + inne graty

Coś już napisał
    Miasto
    Słupsk

Smile

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ...to ze w srodku jest bezplatna matryca nie oznacza, ze trzeba walic foty bez sensu i na ilosc...
    Nie miałem na myśli aby walić foty bez sensu i na ilość, ale wiadomo że w przypadku cyfrówki w każdej chwili można zrobić fote, natomiast na kliszaku było się uzależnionym od tego czy posiadamy klisze co się wiązało z dodatkowymi kosztami

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta

czy migawka w 350D różni się od tej w 400D ?
    Wg mnie różni się. To była powszechna przypadłość w 300/350d, a nie słyszałem jeszcze, żeby komuś padła w 400d. Prawdopodobnie Canon wyciągnął wnioski i poprawił.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ryjoslaw Zobacz posta
    Nie miałem na myśli aby walić foty bez sensu i na ilość, ale wiadomo że w przypadku cyfrówki w każdej chwili można zrobić fote, natomiast na kliszaku było się uzależnionym od tego czy posiadamy klisze co się wiązało z dodatkowymi kosztami
    nie no... wiem. tylko te 50 tysiecy to wbrew temu co wiele osob mowi, bardzo duzo. jesli chcesz tym aparatem robic zdjecia sportowe/akcji i katowac go ogromna liczba klatek na godzine (do czego 400D, powiedzmy sobie otwarcie, nie jest stworzony) to zywotnosc migawki moze byc zmartwieniem i trzeba sie liczyc z wydatkiem kilkuset zlotych za jakis czas.

ale dla normalnego fotografa, nawet duzo i czesto robiacego zdjecia nieseryjne - to jest naprawde bardzo duzo. zdecydowanie nie przykladalbym do tego parametru wiekszej wagi wybierajac aparat nieprofesjonalny
    www albo tez flickr

Coś już napisał

Domyślnie

nie wiem czy akurat te 50 tys zdjęć to tak dużo. Ja swojego 400d do reporterki uzywałem, mecze nie mecze codzienie kilkka tematów. I momentalnie 30 tys zdjeć wyszło....
    Choć jak ktos bedzie używał do niedzielnych spacerów, to wtedy faktycznie trudno będzie szybko tę liczbę klapnięc przekroczyć.
    Dobrze, że mam dwuletnią gwarancję, liczę ze przynajmniej 1.sza wymiana bedzie za free

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów