Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 64

Wątek: Nowy 400D czy używany 20D ?

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Ja też wybrałbym 20d/30d używany , kupiłem zresztą taki (drugie body) i jestem zadowolony ( jak na razie ) przy kupnie jednak stawiam jeden warunek : sprawdzenie działania puszki z obiektywami i wiadome pochodzenie ( znany przebieg) bo w ciemno można się naciąć .

Dopiero zaczyna Awatar krzys_jg
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    Ja stałem przed tym wyborem i wziąłem 20d i Nie żałuję. Wcale. Wg. Mnie jest lepsza we wszystkim ale to moje subiektywne zdanie. Choć w sumie nie miałem już kasy bo wziąłbym 30d...

No i się z tym nie mogę zgodzić. Moja 20d wygląda lepiej niż nie jedna 30d. Po za tym przebieg mojej sprawdzonej na Żytniej 6,500 czy jakoś tak wiec malutko.
    O kolega z Jeleniej Góry widzę Oczywiście, nie można patrzeć, że każdy jest „dojechany”, można znaleźć perełkę:-D ale w większości już tak jest. Poszukać można, ale zawsze zostaje 30D, tutaj szybciej i pewniej coś upolujesz.

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Też odradzam 20D, bo musi być mocno wyeksploatowane, innych już dziś nie znajdziesz...
    Delikatnie mówiąc mijasz sie z prawda z tym "MUSI".
    Moja 20d ma na liczniku jakies 9000 klapniec i trudno tu mowic o "wyeksploatowaniu" a teraz sluzac jako backup do 5d to jeszcze dluuugo pociagnie ze zblizonym stanem licznika.

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

20D lub 30D różnice w cenie nie są już taki duże - to puszki o klase lepsze niż modele xxxD - napewno będą trwalsze.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Coś już napisał Awatar mjagiellicz
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

ja również miałem podobny dylemat i wziąłem 20d. Dlaczego 400d wydaje mi się małą zabawką, a wole coś czuć w ręce.
    Canon oczywiście :wink:
    Moje zdjęcia na CB -> http://www.canon-board.info/showthread.php?t=28537
    Galeria na deviantART - http://mjagiellicz.deviantart.com/

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

ja również miałem podobny dylemat i wziąłem 20d. Dlaczego 400d wydaje mi się małą zabawką, a wole coś czuć w ręce.
    Zgodzę sie w 100% po za tym zależało mi na szybkości 5fps nie w kij dmuchał

O kolega z Jeleniej Góry widzę Oczywiście, nie można patrzeć, że każdy jest „dojechany”, można znaleźć perełkę ale w większości już tak jest. Poszukać można, ale zawsze zostaje 30D, tutaj szybciej i pewniej coś upolujesz.
    Witam witam! Może sie kiedyś spotkamy na mieście czy coś pofocic jak byś był zainteresowany to pw bo nie będziemy robić śmietnika z wątku. Szczerze
    jak bym mógł wybrał bym 30d ale nie miałem kasy a teraz zbieram na szkiełka

Coś już napisał
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Dziekuje serdecznie za zainteresowanie moim pytankiem. Jeśli chodzi o wielkość body to dla mnie to nie ma zbytniej różnicy ponieważ nie mam wielkich łap niektórzy piszą że seria xxD jest trwalsza. Jak to rozumieć? Trwalsza tzn. chodzi o mechanizm czy wytrzymałośc mechaniczną?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wg producenta migawka w serii xxd wytrzymuje ok. 100 tys., w serii xxxd połowę mniej. Inne różnice w trwałości między bajki włożę. Co z tego, że w serii xxd jest korpus magnezowy, a w serii xxxd tylko elementy stalowe? W jednych i drugich i tak wszędzie na wierzchu jest taki sam kiepski plastik równie podatny na uszkodzenia.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

jeśli twierdzisz że w seri XXXd i np 30D jest takisam kiepski plastik to ja przepraszam ... widać nigdy nie miałeś w ręku bo jakbyś miał to byś nie gadał głupot. Moja 30D po wyczyszczeniu wyglkąda jak nówka po roku uzywania żadnych nawet minimalnych rysek... moim zdaniem upolowanie dziś 30D za 2300-2500 ma zdecydowanie najweiększy sens spwojego czasu był wysyp uzywek 30D za takie ceny które to czesto nie miały 10k klepnięć.

powody które w/g mnie maja znaczenie:

- wizjer,
    - obudowa,
    - guzikologia,
    - spot,

to zdecydowanie a pewnie znalazło by się sporo wiecej.
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 06-02-2008 o 09:39

Coś już napisał
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Rozumiem ze wg. producenta migawka w 400D wytrzyma ok 50 tyś. klapnięć. To jak na cyfrowy aparat to chyba nie jest zbyt dużo? Bo jak wiadomo cyfrą to się dość dużo fotek cyka. Wiec mam pytanko, jaki jest koszt wymiany migawki? Jeśli bym miał możliwość sprawdzenia to kupiłbym 20D, ale nie mam możliwości sprawdzenia wiec raczej chyba padnie na nowe 400D.
    POZDRAWIAM

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów