No ja mam zamiennika EW-83J - kupoiony chyba w foto-tip.pl. Wchodzi z lekkim oporem, choć na początku wchodził z duzym oporem - po prostu sie wyrobił. Ja jestem z niego zadowolony, ale czy jest lepszy od EW83DII to nie wiem![]()
No ja mam zamiennika EW-83J - kupoiony chyba w foto-tip.pl. Wchodzi z lekkim oporem, choć na początku wchodził z duzym oporem - po prostu sie wyrobił. Ja jestem z niego zadowolony, ale czy jest lepszy od EW83DII to nie wiem![]()
40D | 17-40/4L | 70-200/4L | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
---------------------
Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.
Osłona zostaje...użyłem białego smaru w sprauy+ patyczek kosmetyczny.Delikatne przesmarowanie powierzchni stykających osłony i obiektywu dało efekt.Osłona "chodzi" zdecydowanie lepiej.
Znalazłem jeszcze taki wątek na ten temat: http://photo.net/bboard/q-and-a-fetch-msg?msg_id=00Ergu
z ciekawym obrazkiem:
[fotolog] faj3r.blogspot.com
[galeria] www.tgf.art.pl
----
EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC
nie wiem jak w tym konkretnym przypadku ale z osłoną do 24-70 też na poczatku miałem problem bo ciężko wchodziła nawet bardzo ciężko. Teraz po jakimś roku użytkowania chodzi bardzo lekko - nawet chyba zbyt lekko![]()
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze