Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Pytanie odnośnie zasilania Canona S2

tkzw
    Guest

Domyślnie Pytanie odnośnie zasilania Canona S2

Witam wszystkich to mój pierwszy post na forum:smile:
    Mam taką sprawe:
    Dostałem dzis w końcu mojego Canona S2, z racji że zamówione akumulatorki jeszcze nie doszły do mnie, poleciałem do żabki, nakupiłem paluszków ( Gp, bo innych nie mieli ) wkładam 4 tak jak trzeba i.. po 10 min aparat mi się wyłączył i radośnie oznajmił : "wymień baterie".. to normalne ze na takich bateriach tak szybko pada? Nie miałem styczności z aparatami na zwykłe baterie więc wybaczcie moje pytanie :wink:
    Pozdrawiam, Tomek.

Bywalec Awatar ishi

Domyślnie

norma... na bateriach nie opłaca się pracować musiałbyś mieć ich wiadro dziennie czasami wytrzymają 5 minut czasami godzine (zależy od jakośći baterii, temp. otoczenia itp...)
    jeśli chodzi o aku to polecam tanie sanyo 2700 mAh

tkzw
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ishi Zobacz posta
    norma... na bateriach nie opłaca się pracować musiałbyś mieć ich wiadro dziennie czasami wytrzymają 5 minut czasami godzine (zależy od jakośći baterii, temp. otoczenia itp...)
    jeśli chodzi o aku to polecam tanie sanyo 2700 mAh
    dzięki serdeczne, bo już sie bałem że coś nie tak co do aku to właśnie sanyo zamówiłem z ładowarką, z tym że nie 2700 a 2500 niestety, jak sie sprawdzą to dokupie ew drugi set 2700
    Pozdro

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Witam,
    pozwolę podłączyć się pod temat.
    Również spotkałem się z problemem szybkiego padania baterii w kompakcie - tyle że w SX100 IS.

Chciałbym zapytać jakie akumulatory możecie polecić?
    Czy warto brać Hamę? Ma bardzo krótki czas ładowania w porównaniu np. z GP.
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fajer Zobacz posta
    Czy warto brać Hamę? Ma bardzo krótki czas ładowania w porównaniu np. z GP.
    Że co proszę? Od kiedy to marka akumulatorka ma wpływ na czas jego ładowania? Jedyny wpływ na długość ładowania mają pojemność akumulatorka oraz prąd ładowania (w ładowarce) - nic więcej!
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Nie, no oczywiście
    Marka nie ma wpływu na czas ładowania. Ale są Hamy Delta Force. Maja możliwość ładowania z sieci 220 V oraz z gniazda w samochodzie 12 V. Maja 4 akumulatorki o pojemności 2600 mAh., a czas ładowania standardowych 4 akumulatorów wynosi 3 godziny.

W odróżnieniu GP 4 aku z ładowarką. Używałem takich z discmanem, mają czas ładowania 8h, Sanyo mają czas ładowania 10h.

Nie ufam Hamie, ale parametry wyglądają naprawdę dobrze.
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kup osobno ładowarkę i osobno akumulatorki. Będzie to znacznie lepszy wybór. Polecam BC700 lub budżetowy wariant MW8168.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uprawnienia umieszczania postów