Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Dla "blondynki": Flash / WWW / szablony itp. :)

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Calliactis
    Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Wink Dla "blondynki": Flash / WWW / szablony itp. :)

Mam pytanie. Jestem w 90% zielony jeśli chodzi o tworzenie stron www itp. Kiedyś bawiłem się tworząc niewielki portal na bazie CMS'a - chyba to był Drupal, średnio mi to działało, a potem już nic nie miałem z ta tematyką wspólnego...

Chciałem szybko i dosyć sprawnie zrobić własną stronkę - galerię, na bazie jednego z szablonów zakupionych na templatemonster.com Prawdopodobnie będzie to szablon Flashowy i będzie on siedział na serwerze wykupionym w home.pl

Pytania:

1) w jaki sposób takie szablony sie modyfikuje? Czy zmiany są wprowadzane w plik SWF?
    2) w jaki sposób można wykonywać update tego typu stron - tylko przez zmianę zawartości pliku SWF i upload na serwer?
    3) jak wygląda osadzenie takiego szablonu na serwerze i podlinkowanie? To jest jeden plik / więcej? Czy potrzebuję dodatkowo robić jakąś stronę typu 'index.html' na której będzie ten Flash osadzony aby serwer go widział?
    4) Czy ktoś miał z tego typu sprawą do czynienia, i czy mógłby się podzielić jakimiś informacjami? (info na PM)...
    5) Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z serwerami home.pl? Pozytywne / negatywne? Są szybkie? ...

Jak dojdzie jeszcze jakaś kwestia, będę pisał na bieżąco...
    5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

do swf to ciezko cos dodac - mozna ale zabawa jest
    powinienes miec plik .fla albo .swi (jak szablon robili w swishu) i tam mozesz sobie wyedytowac
    home.pl ja nie narzekam - lepszy jak domeny.pl - szybciej mi domene zarejestrowali

kupowac szablon... przeciez tam masz do wyboru czy chcesz plik psd czy flashowy czy jaki chcesz pomodyfikowac to mozesz

co do updateow to zalezy kto Ci te stronke robil
    jak byl sprytny to teksty sa wszytywane z plikow textowych i Ci stronka je wczytuje i zmieniasz tylko txt bez ingerencji w sama strukture

i tak trzeba zrobic plik .html, w ktorym deklarujesz sobie obiekt ktorym jest animacja flashowa

ile chcesz wydac na taka stronke? PM proszę jak jesteś zainteresowany

www.jcd.pl przyklad prac mniej wiecej cennik
    Ostatnio edytowane przez checiu ; 04-02-2008 o 23:47

Uprawnienia umieszczania postów