Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
Dzięki, suchar, zadziałałeś tu jak "metafizyczny plaster" (jak by powiedział Vitkacy). Zazdroszczę Ci OM4/3 (w Polsce nie były należycie docenione, ale w Stanach - bardzo).
Widzę jazzowe foty... Christoph Titz... Znam go osobiście, robiłem z nim wywiad dla jazzowej gazety. Fajny gość, choć muzyka trochę za prosta.
Na forum Olka bywam (jest ok.)... ale na tutaj cześciej.
Jestem za wymaną doświadczeń użytkowników różnych marek, wiedza zawsze wzbogaca. Najbardziej dołują mnie (śmieszą?) dyskusje o słabościach "elek". Nie mam takowej i nie wiem, czy się kiedyś zdecyduję, zważywszy na ceny i opinie maruderów.
Pzdr.

I.
Spoko, jak będziesz chciał coś wiedzieć, to pisz tu, na forum Olka, czy na PW, postaram się pomóc Trochę koncertowych fotek robię, bo lubię i focić i słuchać dobrej muzyki (np. Marcus Miller ). Co najlepsze robię je stałką do Makro, Sigmą 105mm, bo akurat pasuje mi ogniskowa, jest jasna i ostra od pełnej dziury, a lepszego szkła do tego celu nie mam (ew. 14-54, ale często jestem za daleko). Wolny i gubiący się AF, brak zoomu jednak przeszkadzają, bo nie zawsze mogę podejść tak blisko lub na tyle daleko, by ogniskowa była akurat. Myślałem nad 50-200 SWD, ale na razie są jakieś kłopoty z dystrybucją tego szkła. Ostatnio miałem okazję bawić się ZD 35-100/2. Szkło marzenia, akurat taki zakres, jaki by mi się na koncerty przydał Niestety, cena... Pewnie jeszcze długo będę focił koncerty Sigmą, w sumie to dobre ćwiczenie. I tak coraz częściej biorę do ręki analogi (to jest frajda! Wywoływanie samemu filmów i robienie odbitek ).
Pzdr