Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
To mamy różne doświadczenia, bo ja z niemałym trudem - i nie szczędząc kosztów - zmieniłem system i jestem z tego baaaardzo zadowolony.
Przez sympatię do Olka, do którego trafiłem przez przypadek i przez pomyłkę, myślałem o zakupie E410, jako drugiego aparatu, ale niestety Olek poszedł drogą konkurencji i dobry kit 14-45 zastąpił podobnym do kita Canona bardzo kiepskim i plastikowym 14-42. Teraz sprzedaje to cudo znacznie taniej, ale nie wiadomo, czy per saldo obroty mu wzrosły.
Myślę, że system 4/3 nie ma większych szans na przyszłość, bo ma zbyt wiele wad i chyba nawet Leica tu nic nie pomoże.
Pozdrówka
Znasz taką ekonomiczną prawdę, że gorszy pieniądz wypiera lepszy? Tutaj masz to samo. Równanie w dół, wszyscy mają w kit-ach plastik to i Olek sie nie chciał wychylać i pozbył się metalu (dając w zamian jedną soczewkę ED).
Nie jestem ekonomistą, ale spadające ceny wymagają zwiększenia obrotów a to się uzyskuje zwiększając sprzedaż w kategorii "początkujący amator" bo profesjonaliści są za mądrzy żeby się złapać na marketingowy lep.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Zastanawia mnie z psychologicznego punktu widzenia - czemu wszystkie wątki poświęcone olkowi (zresztą nie tylko na tym forum) kończą się pyskówkami?
Wszystkie wątki poświęcone marce "A" na forum marki "B" tak się kończą. :-)
Fanatycy jednego aparatu wyciągają na wierzch jego zalety, przeciwnicy wady, prawda jak zwykle pośrodku, głupi piszą co wiedzą, mądrzy wiedzą co piszą, prawdziwi geniusze siedzą cicho i robią zdjęcia...