Pokaż wyniki od 1 do 10 z 83

Wątek: Olympus

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Fakt, że Olek nie ma problemów z FF i BF ma duże znaczenie; zobaczcie, ilu zrozpaczonych forumowiczów fotografuje gazety, linijki itp. A przeciez np. podtawowa Sigma czy Tamron do Canona kosztują prawie tyle, co "cały" 410 z kitem.
    LV nie wydaje mi się jakimś przełomem, raczej bajerem amatorskim (byc moze się mylę).
    Olek w swej historii miał wiele świetnych patentów (mechanizm wytłumiania drgań lustra, pomiar światła w modelach OM1, OM2 i następnych), ale potem przesypiał ważne momenty, np. szybki rozwój aparatów AF; kiedy Canon jechał już masówką, Olek produkował dalej koszmarnei drogie "manuale" OM3 i OM 4Ti, oraz jakieś plastikowe "mega-rury" plus trochę fajnych kompaktów (mju).
    Wciąż wierzę, że m.in. dzięki E3 Olek wyjdzie na prostą.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Fakt, że Olek nie ma problemów z FF i BF ma duże znaczenie;
    Moje subiektywne zdanie: problem FF/BF występuje w każdym systemie, różni się tylko nagłośnieniem związanym z liczbą użytkowników. Nie jest to jakaś zmora w Canonie: obecnie mam już piąty korpus tej firmy, a i obiektywów przewinęło się sporo przez moje ręce (fakt, że większość Canonów, ale Tamron też jeden był). Nigdy nie miałem problemów z FF/BF, a ze względu na rodzaj fotografii, którą uprawiam, zauważyłbym od razu.

Uprawnienia umieszczania postów