Pokaż wyniki od 1 do 10 z 83

Wątek: Olympus

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    He, he. Z tymi cenami to różnie bywa. Dla mnie Canon jest tani jak barszcz w porównaniu do Olympusa. Chciałem zmienić naszą ulubioną markę na E-3 + 300/2.8 + TC i szybko mi przeszło jak zobaczyłem ceny. Zresztą w niższych segmentach rynku też nie jest źle, bo 350d i 400d mają podobne ceny do produktów Olympusa.

Do jakiego zestawu z Canona porównywałeś?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Jako były właściciel E500, do którego w modelu E510 dodano stabilizację obrazu, 2MPx więcej i LV, uważam, że to dobry aparat.
    Wady:
    - mały zakres tonalny,
    - szumy prawie w całym zakresie,
    - słaba lampa wbudowana,
    - słaby AF (brak silnika USM),
    - trzypunktowy AF,
    - mały i ciemny wizjer.
    Reszta - to zalety.
    E510 to nowa konstrukcja, a nie podobny model.

Zakres tonalny jak w innych entrylevel.

Szumy Popatrz na testy

Słaba lampa E510 GN12 400D około GN13 - wielka różnica :wink:

AF brak USM - USM=SWD w Olku i jest, zresztą USM nie ma wpływu na sprawność AF tylko na kulturę pracy

Mały wizjer - nie odbiega od innych entrylevel.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Miałem możliwość pofotografowania trochę E400. Co do jakości obrazu nie będę się wypowiadał, bo zbyt krótko z nim obcowałem - po za tym robiłem wyłącznie jpg-i. Ponadto E410 ma chyba inną matrycę. Co do wielkości - bardzo fajny lekki - całkiem wygodny - trzyma się jak stare aparaty bez wystającego gripa. Nie sprawia wrażenia badziewności . Denerwująca była spawarka, której nie dało się wyłączyć (w E410 - już to poprawiaono). Szkła plastikowe ale dość solidnie spasowane - te kitowe. AF dość szybko wysiadł w średnio jasnym pokoju ale może to kwestia przyzwyczajenia. Jednak właściciel też na to narzekał. To tyle co pamietam.
    Generalnie mały poręczny aparacik - na długie górskie wyprawy rewelacja 8).
    W sumie myślałem, że jest dużo mniejszy od 350-tki, a w rzeczywistości wielkością zbytnio nie odbiega jest natomiast zauważalnie lżejszy.
    Spawarka działa tylko jak masz podniesioną lampę wbudowaną, po podłączeniu lampy zewnętrznej już nie działa.
    Ostatnio edytowane przez CzłowiekZ ; 06-02-2008 o 16:13 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów