Pokaż wyniki od 1 do 10 z 83

Wątek: Olympus

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Porównywanie USM z SWD jest co najmniej niefajne. Powód? Canon ma po kilka obiektywów z tym napędem w każdej klasie (zoom, stałka) i przedziale ogniskowych, a Olympus? Dwa obiektywy w sumie na krzyż.
    Jeśłi chodzi o napęd SWD, to jest zdecydowanie gorszy od USM, co ma odbicie w szybkości i precyzji działania.
    Co się tyczy dobrych obiektywów kitowych Olka, to juz przeszłość.
    Olympus doszlusował do konkurencji zastępując naprawdę dobrego kita
    14-45, który bardzo mi się podobał, zdecydowanie gorszą wersją 14-42.
    Kitowy tele był i jest marny.
    Najmocniejszą bronią Olympusa są konkurencyjne ceny. Widziałem ofertę sprzedaży E410 z podwójnym kitem za 1799 PLN.
    Pozdrówka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    E-300 to już historia, dlatego zdziwiłem się jakością fotek polarników. Kiedyś przymierzałem się do E-500, ale padło na Canona. Ponoć ten kit Olka i tak jest lepszy niż canonowski, no i ten drugi 40-150. Razem niezły zestaw startowy. Jednak sama firma jest trochę nieprzewidywalna, trudno dociec, jakie są perspektywy rozwoju formatu 4/3 (ta sama wielkość matrycy przy pakowaniu kolejnych pikseli).
    Rozmary i waga E410 są dla mnie atutem (wycieczki), poza tym używałem dużo małych olków analogowych i sentyment pozostał (świetne szkła OM).

Pzdr.

I.

I dobrze, że "padło na Canona", bo jedyną wadą systemu Canona są ceny.
    Mówię to z pełną odpowiedzialnościa, jako były Olkowicz, który kosztem niemałych strat finansowych zmienił system na Canona. :smile:
    Natomiast Olympus głównie wabi dostępniejszymi cenami.
    Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 06-02-2008 o 10:59 Powód: Automerged Doublepost
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uprawnienia umieszczania postów