Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Eos 10D - komunikat C bC

Mieszany widok

Domyślnie Eos 10D - komunikat C bC

Ostatnio po wlaczeniu mojego Eosa 10D pojawia sie pulsujacy komunikat C bC.Wystarczy wykonac jakas dowolna czynnosc w aparacie np.pokrecic kolkiem,przestawic program itp.a aparat wraca do normalnych swoich ustawien i wszystko jest ok.Czy ktos spotkal sie z takim komunikatem i co on oznacza?
    Bede wdzieczny za podpowiedz.

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Strzelam (bo na prawdę zupełnie nie wiem, ale to bym sprawdził) - słaba bateryjka podtrzymująca ustawienia aparatu.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Peri Noid Zobacz posta
    Strzelam (bo na prawdę zupełnie nie wiem, ale to bym sprawdził) - słaba bateryjka podtrzymująca ustawienia aparatu.
    trafiłeś :-)

też nie wiedziałem, ale dla rozrywki 10 sek googlania i jest:
    http://www.google.pl/search?q=canon+...&start=10&sa=N

http://astro-forum.org/Forum/index.p...eaded&show=&st=&

normalnie się powtarzam, ale ja bym obsługę google wprowadził do programu szkół podstawowych ;-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zainteresowanym podłączaniem do EOS-ów obiektów pochodzących z innych systemów polecam lekturę oferty Raysfoto. Nie mówię że koniecznie należy tam kupować (nie najtaniej, za to dostawca solidny i sprawdzony), ale można tam zdobyć pogląd jakie przejściówki są na rynku dostępne jak kształtuje się ich cena.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Zainteresowanym podłączaniem do EOS-ów obiektów pochodzących z innych systemów polecam lekturę oferty Raysfoto. Nie mówię że koniecznie należy tam kupować (nie najtaniej, za to dostawca solidny i sprawdzony), ale można tam zdobyć pogląd jakie przejściówki są na rynku dostępne jak kształtuje się ich cena.
    To na pewno miało być w tym wątku?
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Domyślnie

Dziekuje za podpowiedz--myslalem,ze nic mnie nie zaskoczy a tu taka plama! jeszcze raz dzieki

Domyślnie

Kupilem dzisiaj nowa baterie CR2025 szybko wymienilem i.......C bCb nadal miga! Jako ze dotyczy to bateri podtrzymujacej wiec trzeba sie z tym pogodzic z tym ze mam drugiego Eosa D30 i wszystkie trzy baterie zalozone do niego nie sygnalizuja wyczerpania z kolei zalozone do Eosa 10D i owszem:druga ciekawostka:wyjecie bateryjki z D30 nie zmienia nastawien daty i czasu a w 10D za kazdym razem trzeba na nowo ustawiac i jeszcze jedna ciekawostka dziesiatki w EXIFie jest inny numer body niz ten na spodzie aparatu,chyba byl zmieniany firmware bo ma 2.0.1 ale czy to ma wplyw na numer body?Z tej dziesiatki jestem zadowolony i nichcialbym mieszac w to Zytniej

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Ja na twoim miejscu wymienił bym firmware na nowsze chyba że nie ma to ponownie zainstalował to samo.

Bywalec
    Miasto
    Wrocław, Radosmko

Domyślnie

Mam ten sam komunikat, czy może coś się wyjaśnilo u was i wiecie co jest jego przyczyną ?

Pozdrawiam
    eos 10D, zenit TTL
    kilka obiektywów, statyw, wężyk home made...

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie

Przeczytaj uważnie ten wątek - przyczyna jest podana - rozładowana bateryjka podtrzymująca ustawienia i zegar aparatu.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów