Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 64

Wątek: Cena 40D

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

no za 3000PLN to jeśli jest bezpiecznie to wogóle bym sie nie bał znaczącego padku ceny .... bez przesady .... imo w Polsce za rok bedzie tyle kosztował .

Dopiero zaczyna Awatar BlackMan23
    Miasto
    Wawa...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    Nie no widze ze na to samo polujesz co i ja! Nawet link ten sam! Cena mysle ze dobra,sam sie juz prawie skusilem...moze jutro....
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Poluję, bo to najniższa cena na ebay'u. Tylko nie mogę tam znaleźć informacji, czy można odebrać osobiście. Jest to dużo pieniędzy i wolałbym jednak "osobiście" odbierać, nawet gdybym miał dopłacić te 50 funtów.

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

A ja własnie śledzę cene od Listopada 2007 roku i na początq grudnia pisalem,że koło lutego-marca cena bedzie wynosiła mniej wiecej 3k.Duzo sie nie pomyliłem na allegro można dostać nowe średnio za 3,5k. I myslę ,ze do marca jeszcze spadnie w granicach 200 zł max.Przed sezonem letnim pewnie jeszcze więcej ze względu na porę roq i zakupy które wiekszość z nas dokonuje własnie w tym okesie.

Sam sie przymierzam do zakupu 40D ale to w przyszłym miesiącu

Ps. cena w przeciągu 3 miesięcy spadła około 500 złoty.Tylko,że wszyscy czekali na nastepce 5D a tu klapa.IMO uważam,iż to było głownym czynnikiem spadku ceny teraz ona sie troszke zacznie stabilizować. (oczywiście konkurencja tez nie jest bez znaczenia)

Miasto
    Wawa...

Domyślnie

Poluję, bo to najniższa cena na ebay'u. Tylko nie mogę tam znaleźć informacji, czy można odebrać osobiście. Jest to dużo pieniędzy i wolałbym jednak "osobiście" odbierać, nawet gdybym miał dopłacić te 50 funtów.
    Z tego co ja wyczytałem to chyba można tylko trzeba maila do nich napisac i sie umówic co i jak.
    "Local collection also available
    Local collection also available. please e-mail us for more details if you wish to collect the camera. please note: £15 for administration fee will apply for local collection "

Wiem ze to sporo kasy dlatego ja jutro jade do sklepu w Middlesbrough za namowa sprzedawcy ze sklepu foto bo tam jest sklep ktory ma ceny internetowe a sprzet na miejscu do wgladu i do wymacanka,mozna potestowac i wybrac dlatego sie wstrzyamlem z kupnem jeszcze.Wiec jak masz mozliwosc odebrac osobiscie to chyba jestes w UK wiec radzilbym Ci znalezc podobny sklep.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Myślę, że napisanie "nowe średnio za 3,5k" jest nieco na wyrost... Jeśli kupujesz z pewnego źródła to te 3700 minimum trzeba liczyć.
    A jeśli mam czekać do sezonu letniego na spadek rzędu 200 złotych to, tak jak pisałem na początku, wolałbym przeboleć.
    I tu pojawia się sytuacja, którą opisałem powyżej. Jest Londyn, jest tanio, są znajomi, trzeba korzystać... Bo 700 złotych piechotą już nie chodzi.

A taki mały OT, czy cło i podatek obowiązują w granicach UE, czy mogę sobie sprowadzić tą 40D dopłacając te 50 Funtów i będąc spokojnym, że US nie zapuka mi do drzwi?

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Proponuję kupić na wyposażenie tego forum jakąś wypasioną czarodziejską szklaną kulę i w ten sposób będziemy mogli pozamykać takie bezsensowne wątki
    FOTOINKWIZYTOR

Miasto
    Wawa...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Proponuję kupić na wyposażenie tego forum jakąś wypasioną czarodziejską szklaną kulę i w ten sposób będziemy mogli pozamykać takie bezsensowne wątki
    Dlaczego bezsensowne? Chce sobie chlopak kupic sprzet za dobra kase i chce sie dowiedziec co,jak i gdzie? Od tego chyba sa forum? Zeby sie zapytac o cos? Jesli nie to prosze mnie poprawic...
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Cieszę się Kolego, że wykazujesz się taką wyrozumiałością, niemniej jednak nie sądze by był to bezsensowny wątek.
    Według mnie, ceny obecne i przyszłe są uwarunkowane czysto ekonomicznie i marketingowo i być może ktoś lubi to śledzić bardziej niż ja, a że jest to forum to postanowiłem poszukać takich osób.

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cieszę się Kolego, że wykazujesz się taką wyrozumiałością, niemniej jednak nie sądze by był to bezsensowny wątek.
    Według mnie, ceny obecne i przyszłe są uwarunkowane czysto ekonomicznie i marketingowo i być może ktoś lubi to śledzić bardziej niż ja, a że jest to forum to postanowiłem poszukać takich osób.
    takich wątków na forach na świecie jest niestety tysiące...
    - a jaka będzie cena za pół roku?
    - a jaki aparat wyjdzie za 2 miesiące?
    - a kiedy w końcu wypuszczą obiektyw 14-800 f/1.4 ważący 50g?
    - czy za 2 lata nikon będzie droższy, czy canon?

...z części forów na szczęście takie watki znikają w ciągu kilku godzin...

jest jedna odpowiedź na takie pytania udzielana np. na forum www.photo.net:

- ten kto Ci odpowie, tak naprawdę nic nie wie, ten kto wie na pewno nic Ci nie odpowie.
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów