Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: 400d nie wykrywa raw'ów

ramadan
    Guest

Domyślnie 400d nie wykrywa raw'ów

Proszę o pomoc, zainstalowałem sterowniki do aparatu pobrane ze strony producenta. Niestety system wskazuje mi tylko pliki w formacie jpg, natomiast tych w formacie cr2 nie zauważa. Niestety, nie mam przy sobie płyt instalacyjnych.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Uzyj czytnika CF, albo zainstaluj jakis ludzi, normalny system operacyjny

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Albo microsoftowy RAW Viewer, też zdaje się pomaga.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Pod warunkiem, ze autor uzywa default OSa. Niestety nie pofatygowal sie aby napisac czy uzywa XP default OS, 2k, lunuksa, czy moze Amiga OS

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Za Dominique'm: kup czytnik a Twoje problemy odejdą w niebyt.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

ramadan
    Guest

Domyślnie

Wiecie - rozumiecie. Kiedy korzystałem pod tym systemem ze sterowników dołączonych na płytach było wszystko w porządku. Pytanie brzmi - co jest na płycie, a czego nie ma na stronie canona, co sprawia, że z jednymi sterownikami wszystko działa jak należy, a z drugimi nie. Oto nurtująca nas kwestia.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Tajemnic współpracy canona z windą chyba nikt jeszcze nie rozgryzł. Podobno kluczowe jest podłączenie aparatu PRZED wgraniem sterowników - to kaszani wszystko.

BTW, zastanawiające jest dlaczego Canon raz na jutro nie rozwiąże tych problemów. Przecież wystarczy zrobić tak, jak robią wszyscy, czyli żeby aparat mógł pojawiać się jako mass storage device.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

KarolinaCagowska
    Guest

Domyślnie

też miałam ten problem. teraz zgrywam zdjecia prosto z aparatu, bez używania kreatora do zgrywania zdjęć

Uprawnienia umieszczania postów