Popieram przedmowce i jego propozycje 10-22+kit. Tym bardziej ze planujesz zajac sie fotografia architektury, w tym przypadku warto pojsc w ultra szeroki kat.
Popieram przedmowce i jego propozycje 10-22+kit. Tym bardziej ze planujesz zajac sie fotografia architektury, w tym przypadku warto pojsc w ultra szeroki kat.
Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB
puszka to 40d -bedzie ok
a co do szerokiego to ja za jakis miesiac bede kupywal tokine 11-16 f2.8 -i mysle rowniez ze moglbys sie nad tym szklem zastanowic skoro chcesz robic zdjecia wnetrz to swiatelko moze sie przydac
Pozdrowienia
-------------------
CANON i szkielka
Ja bym optował za pierwszym zestawem.
Opinie na temat 50D są niejednoznaczne: pod pewnymi względami przewyższa 40D, a pod pewnymi mu nie dorównuje, a kosztuje dużo drożej.
No i pamiętaj, że w razie czego, po roku za aparat nie dostaniesz więcej, niż ca. 40%ceny zakupu. Tak to niestety jest z większością aparatów.
Szkła Sigmy tradycyjnie nie najlepiej współpracują z aparatami Canona, Tamrony dużo lepiej.
A do krajobrazów EFS 10-22 będzie wyśmienite.
Pozdrówka
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
A w czym jest gorszy 50d od 40d? Nie biorąc pod uwagę ceny
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Byłem dzisiaj w sklepie i macałem 50dpodoba się
szkoda że nie mieli 40d dla porównania. Wyświetlacz jest rewelacyjny i ma regulację FF BF, a to się przydaje.
Ostatnio edytowane przez marsz ; 21-11-2008 o 22:30 Powód: Automerged Doublepost
wbrew pozorom nie az tak , chyba ze masz tone szkiel sigmyz ff/bf
no comment...
Weź 40D+ 10-22 i 70-200/4 L i miód zestaw, Masz szeroko i jak zabraknie Ci z drugiej strony to podratujesz 70-200L, teraz sam sie na tym złapałem, 5D+ 17-40L chciałem 35L ale ze względu na drugi koniec 70-200/4 L is.. bedzie dobrze..
Ja nie potrzebuję nic od 70 w górę, mam Sigmę 70-300APO i narazie ona mi wystarcza. Chcę coś szerokiego i puszkę, tylko się zastanawiam czy warto kupić 40d, czy lepiej dołożyć do 50d
a co dziura miedzy 22-70 taka tragedia do tego typu foto ? mam dziure , w sumie mialem 40-100 i nie widzialem problemu , nogi mam moge podejsc ;]
no comment...
po przeczytaniu 100 stron (nie zawsze merytorycznych wypowiedzi) tu:
http://canon-board.info/showthread.php?t=37724
wychodzi, ze warto jednak rozpatrywac zakup 50 jako aparatu lepszego
w Waszych wypowiedziach koncepcja ta leży calkowicie![]()