Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Zestaw dla poczatkujacego

Coś już napisał

Domyślnie

w/w kolega to wlasnie Pan ArturS, lub jak kto woli askrzyszewski ;-)

Moim zdaniem, skoro uparl sie tak przy dobrej puszcze, powinien kupic do niej jeden, stosunkowo uniwersalny obiektyw. Pofotografuje, dojdzie do wniosku czy ten sport jest dla niego wtedy sprzeda bez weikszego problemu i zacznie inwestowac.

Jesli jednak nie dojdzie do takiego wniosku to problem z kupowaniem 40d jest taki ze cena jego spadnie stosunkowo znacznie wiecej niz cena szkiel, a robiac zdjecia 3x do roku beznadziejnymi obiektywami ktore chce kupic sadze ze nie zobaczy specjalnej roznicy w puszkach. No poza tym ze 40stka z lampa wyglada bardzo profi

Jesli ktos uwaza ze mam racje bede wdzieczny jesli to potwierdzi ;-)

PS
    Ale jest jednak jeden bardzo wazny aspekt kupienia przez kolege 40stki - bede mial co pozyczac :-)
    ds II 17-40 85 1.8

Coś już napisał Awatar peet_peet
    Miasto
    Ruda Śląska

Domyślnie

Moim zdaniem to troszkę przerost formy nad treścią... sadząc z wypowiedzi kolega ArturS nie ma zielonego pojęcia o fotografii a już zupełnie o lustrzankach. Ma za to dużo kasy do wydania. To dość trudna sprawa.... W sytuacji kiedy dopiero rozstrzyga się kwestia "czy ten sport jest dla niego" może lepiej kupić coś bardziej amatorskiego (350D, 400D) z dobrym szkłem ? Bo co mu po 40D jeśli zapakuje jekieś byle jakie szkło i już po kilku zdjęciach stwierdzi że to nie dla niego... ten sport
    EOS 40D + EOS 400D + S 17-70/2.8-4.5 DC + S 70-300/4-5.6 APO DG Macro + C 50/1.8 II , C 580 EX II, monopod Velbon RUP-43, statyw Hama, plecak Lowepro i kilka innych drobiazgów

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peet_peet Zobacz posta
    Moim zdaniem to troszkę przerost formy nad treścią... sadząc z wypowiedzi kolega ArturS nie ma zielonego pojęcia o fotografii a już zupełnie o lustrzankach. Ma za to dużo kasy do wydania. To dość trudna sprawa....
    To ja OT w kwestii formalnej :
    Prosze o ww. koledze pisać nikiem jakiego używa na forum czyli "askrzyszewski" bo nicka "arturs" używam ja czyli Artur Starz i ktoś mógłby sobie błędnie coś skojarzyć po takim tekscie jak powyższy

Cytat Zamieszczone przez peet_peet Zobacz posta
    W sytuacji kiedy dopiero rozstrzyga się kwestia "czy ten sport jest dla niego" może lepiej kupić coś bardziej amatorskiego (350D, 400D) z dobrym szkłem ? Bo co mu po 40D jeśli zapakuje jekieś byle jakie szkło i już po kilku zdjęciach stwierdzi że to nie dla niego... ten sport
    A ja zarówno 40D jak i 350D mam, i nawet jakieś parę szkiełek się znajdzie

Koniec OT..

A żeby być na temat to za tą kupiłbym szkiełko typu 24-105 i do tego 400D..

Pozdrawiam
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów