Witam.
Nie bardzo mam ochotę polemizować z tego typu odpowiedziami ,które praktycznie nic nowego do tematu nie wnoszą poza zbędna złośliwością, sarkazmem i chęcią udowodnienia innym że ...no właśnie że co ?
Zadałem sobie troszkę trudu i postanowiłem przeczytać wszystkie Twoje posty niestety treści w nich niewiele w większości tyle co w cytowanym.
Nie wiem czy zauważyłeś że jest to wątek dla początkujących i moje pytanie było całkiem inne jednak dzięki takim użytkownikom tego forum jak Ty każdego pytającego można sprowadzić do parteru ,poniżyć i kompletnie rozmyć temat.
Dla przypomnienia pisałem też że nie jest moją ambicją być zawodowym fotografem a tylko w miarę dobrze pstryknąć fotkę z np. imienin.
Są na tym forum osoby( i serdeczne dzięki dla nich ),które chcą i potrafią pomóc niestety są też użytkownicy Twojego pokroju,którzy potrafią to zepsuć.
Nie przyszło Ci przypadkiem do głowy że początkujący amator może nie wiedzieć co to jest FOCUS-CHART?
Tak więc moim zdaniem odpowiadać też się trzeba" naumić" i być może niedługo potrzebny będzie " totorial" jak to robić