Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Obiektyw do fotografowania zwierzat w lesie.

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Jezeli koniecznie chcesz się zmiescic w okolicach tysiąca zł to 75-300 lub 100-300 nie ma konkurencji . Ale obiektyw najlepszy optycznie nie jest - a to niestety przy fotografi przyrodniczej jest problem bo tu liczy się głównie jakość ( no chyba że chcesz robic zdjęcia typu - "widzilem sarenke szkoda że pyszczek ma troche niewyrażny" ) .

Ja na twoim miejscu zdecydował bym sie na odłózenie jeszce troche gotówki ewentualnie jak cię bardzo cięzko wytrzymac to zakup na raty czegoś lepszego . I tak w rozsądnym zakresie cenowym mozna polecić:

SIGME 100-300 4,0 - Siwetna optycznie ( zobacz sobie na www.onephoto.net zdjęcia Marcina Nawrockiego ( baku) do zeszłego roku działał tym szkłem) jasna co w lesie ma duuuże znaczenie cena nowej ok 3200zł uzywki w okolicach 2400-2500

Potem niestety jest znowu duzy skok cenowy albo 300 4,0LIS ok 4500zł ( ale ja jej akurat osobiście polecić nie moge trafiłem na mydlaną sztuke i niestety nie byłem jedynym przypadkiem )

Potem jest jeszce drożej.

obiektywów 200mm nie polecem bo to niestety jest za któtko !!

pandros
    Guest

Domyślnie

pavelewester napisał:
    Jezeli koniecznie chcesz się zmiescic w okolicach tysiąca zł to 75-300 lub 100-300 nie ma konkurencji . Ale obiektyw najlepszy optycznie nie jest - a to niestety przy fotografi przyrodniczej jest problem bo tu liczy się głównie jakość ( no chyba że chcesz robic zdjęcia typu - "widzilem sarenke szkoda że pyszczek ma troche niewyrażny" )

a ciekaw jestem jak sie do ww obiektywow ma 70-300 is usm, wiem ze narzekano u niego na slaby autofocus z uwagi na micro USM, ponadto chyba nie ma wewnetrznego focusa, no i nie wiem czy nie jest za ciemny do lasu.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów