Cytat Zamieszczone przez TomCio?
Ja zaś wszystkich odsyłam do pytania źródłowego. W komputerach i elektronice "siedzę" od zawsze i jedną mam odpowiedź - banalną. Każdy komputer jest dobry do oglądania zdjęć. Byle było jak te zdjęcia do niego przerzucić. Jeśli komputer służyć tylko do oglądania zdjęć zdecydowanie polecam zaoszczędzone pieniądze zainwestować w aparat ;-) Większośc z nich ma kabelek do podłączenia do TV i sprawa rozwiązana. A zdjęcia zawsze jakiś kolo zegra na płytke i obejrzysz je na DVD (oczywiście też za zaoszczędzone pieniądze - odtwarzacze są nawet poniżej 300 zł)
Jeśli zaś chcesz ze zdjęciami robić coś więcej poza oglądaniem... hmmm na początek zdecydowanie kup notebooka z wyjściem na TV i z nagrywarką. Rozwiąże wszystkie problemy. Obejrzysz, nagrasz płytkę, odtworzysz na TV i co równie ważne bezproblemowo niemal będziesz rozładowywać zdjęcia z aparatu będąc z dala od domu! A jak nie masz problemów z kasą to dokup też jakiś zaczarowany monitor - przecież można go z powodzeniem do laptopa podłączyć.

hmn, teraz mam monitor Neovo F-15, nie muszę oglądac na TV;-) Zaczęłam się uczyć Photoshopa i generalnie chodzi mi o to, żeby wiedzieć, jak będzie wyglądało w realu zdjecie, które widzę na ekranie.
Nie potrzebuję super-hiper monitora dla zawodowca, ale chciałabym mieć coś porządnego, co nie zepsuje się za rok.
A aparat mam 20d.
:-)