No to jeszcze ja
Czy można zakupić samo urządzenie i1 disp. pro bez oprogramowania?
Pozdrawiam
No to jeszcze ja
Czy można zakupić samo urządzenie i1 disp. pro bez oprogramowania?
Pozdrawiam
i1Profiler nie jest taki zły, a co więcej pozwala się zainstalować na nieograniczonej ilości komputerów i aktywuje przez podpięcie sensora. Można więc kalibrować monitory i lapki wszystkim krewnym i znajomym królika.
Jeśli jednak ktoś się brzydzi i1Profilerem, to w US można kupić NEC SpectraSensor Pro z oprogramowaniem SpectraView II - problem polega jednak na tym, że X-Rite strasznie zaminował licencyjnie swój nowy produkt, więc NEC SpectraSensor Pro może nie działać np. z basICColor Display/SpectraView Profilerem 5.
Dlatego mimo wszystko lepiej zdecydować się na asekuranckie rozwiązanie - 1Display Pro, który powinien działać praktycznie ze wszystkim.
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 03-11-2011 o 20:36
Czy ColorMunki Photo, także można instalować na dowolnej ilości komputerów ?
Widział ktoś gdzieś jakąś głębszą instrukcję po polsku do i1Display Pro, bo w tych ich filmikach coś za szybko (jak dla mnie:-?) po angielsku gadają.
Śledzę ten wątek od dłuższego czasu i raz wydaje mi sie, że wszystko jasne po czym przeczytam kilka postów i znowu nic nie wiem.
Otóż zakupiłem X-rite i1Display Pro i planuję w połowie grudnia zakup Eizo S2243W. Czy ten kalibrator jest odpowiedni do tego monitora i co za tym idzie bedzie współpracował z oprogramowaniem EIZO, którym można kalibrować programowo ten monitor. Bo jak dobrze zrozumiałem analogicznie w NEC jest SpectraView, które współpracuje z tym kalibratorem.
Canon 5d MKII, MKIII, C85 1,4IS + 580EXII, C35 1,4 C24 1,4 fish
EIZO EasyPIX nie będzie współpracował z i1Display Pro. Tylko EIZO ColorNavigator 6.0.1 obsługuje i1Display Pro, ale do niego wymagany jest monitor serii CG.
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 25-11-2011 o 17:05
Dokładnie, tylko że ja kalibrator już kupiłem. Czornyj doradził oprogramownie EIZO ColorNavigator 6.0.1, które obsługuje monitory serii CG.
Ale, ze monitor dopiero kupię w połowie grudnia to rodzi się kolejne pytanie, czy monitor serii CG jest dostępny w pieniądzach tego S2243W.
Canon 5d MKII, MKIII, C85 1,4IS + 580EXII, C35 1,4 C24 1,4 fish