Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
Proponuję zatem samemu zbadać ten profiler. Tomkowi wychodzi zła żółć, mnie nie. Tomkowi na jednym monitorze, mnie na conajmniej czterech. Zbadam problem dokładniej, tym bardziej, że mam egzemplarz Lafota, który należał do Tomka. Podzielę się wrażeniami, bo być może coś przeoczyłem. Nie jestem ślepo uwiązany do Lafota i nie chcę aby powstawały na ten temat jakieś niedomówienia.
Z tego co wiem to Tomasz Urbanowicz sprawdzal nie tylko na jednym monitorze. Ostatnio z tych samych przyczyn sprzedal lafota inny uzytkownik tego forum.

Proszę zwrócić uwagę na specyfikę ładowania szarości do karty przez loader Lafota i dojdzie Pan do wniosku, dlaczego lepiej dać klientowi profil, który wykorzysta bez posiadania licencji.
No tak racja. System licencjonowania Lafota to porazka IMO no ale taka polityka firmy.

Akurat "jakość" Spyderów jest powszechnie znana i nie ma potrzeby udowadniania tego. Sprawują się nawet nieźle przy CRT, ale przy LCD, szczególnie lepszych, to niedobre wyjście.
Wszystko jest warte testowania. Powszechnie znane fakty najczesciej wynikaja z obiegowych opinii a nie realnych testow.

Z Tomkiem przeprowadziliśmy wiele rozmów prywatnie. Nie byłem w stanie dostarczyć informacji o jakie prosił. Uważałem i nadal uważam że istnieją błędy w założeniach leżących u podstaw wnioskowania Tomka i nie mogę, skoro się z tym nie zgadzam, kontynuować prac na tej bazie.
Ja bym chetnie poczytal o tych bledach. I serio pisze bo wbrew pozorom nie naleze do TWA Tomasza i on napewno to potwierdzi