Strona 31 z 39 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 387

Wątek: Test kalibratorów

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No to jeszcze ja
    Czy można zakupić samo urządzenie i1 disp. pro bez oprogramowania?
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fil91 Zobacz posta
    No to jeszcze ja
    Czy można zakupić samo urządzenie i1 disp. pro bez oprogramowania?
    Pozdrawiam
    Znaczy bez i1Profilera? Nie da się, ale na szczęście jego użycie nie jest obligatoryjne :-)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

i1Profiler nie jest taki zły, a co więcej pozwala się zainstalować na nieograniczonej ilości komputerów i aktywuje przez podpięcie sensora. Można więc kalibrować monitory i lapki wszystkim krewnym i znajomym królika.

Jeśli jednak ktoś się brzydzi i1Profilerem, to w US można kupić NEC SpectraSensor Pro z oprogramowaniem SpectraView II - problem polega jednak na tym, że X-Rite strasznie zaminował licencyjnie swój nowy produkt, więc NEC SpectraSensor Pro może nie działać np. z basICColor Display/SpectraView Profilerem 5.

Dlatego mimo wszystko lepiej zdecydować się na asekuranckie rozwiązanie - 1Display Pro, który powinien działać praktycznie ze wszystkim.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 03-11-2011 o 20:36

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

Czy ColorMunki Photo, także można instalować na dowolnej ilości komputerów ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Czy ColorMunki Photo, także można instalować na dowolnej ilości komputerów ?
    Tak.Można.

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Widział ktoś gdzieś jakąś głębszą instrukcję po polsku do i1Display Pro, bo w tych ich filmikach coś za szybko (jak dla mnie:-?) po angielsku gadają.

Coś już napisał Awatar maati

Domyślnie

Śledzę ten wątek od dłuższego czasu i raz wydaje mi sie, że wszystko jasne po czym przeczytam kilka postów i znowu nic nie wiem.
    Otóż zakupiłem X-rite i1Display Pro i planuję w połowie grudnia zakup Eizo S2243W. Czy ten kalibrator jest odpowiedni do tego monitora i co za tym idzie bedzie współpracował z oprogramowaniem EIZO, którym można kalibrować programowo ten monitor. Bo jak dobrze zrozumiałem analogicznie w NEC jest SpectraView, które współpracuje z tym kalibratorem.
    Canon 5d MKII, MKIII, C85 1,4IS + 580EXII, C35 1,4 C24 1,4 fish

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

EIZO EasyPIX nie będzie współpracował z i1Display Pro. Tylko EIZO ColorNavigator 6.0.1 obsługuje i1Display Pro, ale do niego wymagany jest monitor serii CG.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 25-11-2011 o 17:05

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    EIZO EasyPIX nie będzie współpracował z i1Display Pro. Tylko EIZO ColorNavigator 6.0.1 obsługuje i1Display Pro, ale do niego wymagany jest monitor serii CG.
    W takim razie jakim oprogramowaniem wykonać kalibrację Eizo S2243W + i1Display Pro? lub jaki kalibrator kupić pod ten monitor?

Coś już napisał Awatar maati

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szopalek Zobacz posta
    W takim razie jakim oprogramowaniem wykonać kalibrację Eizo S2243W + i1Display Pro? lub jaki kalibrator kupić pod ten monitor?
    Dokładnie, tylko że ja kalibrator już kupiłem. Czornyj doradził oprogramownie EIZO ColorNavigator 6.0.1, które obsługuje monitory serii CG.
    Ale, ze monitor dopiero kupię w połowie grudnia to rodzi się kolejne pytanie, czy monitor serii CG jest dostępny w pieniądzach tego S2243W.
    Canon 5d MKII, MKIII, C85 1,4IS + 580EXII, C35 1,4 C24 1,4 fish

Strona 31 z 39 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów