Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: iść do serwisu ?

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

kupić osełkę i naostrzyć nóż (pierwsze zdjęcie)... a poważnie jeśli na obu obiektywach masz tę sytuację powtarzalną to na 90% puszka ma FF...

Sprawdziłbym jeszcze z jakimś innym szkłem najlepiej jasnym na pełnej dziurce na statywie i jesli będzie tak samo to z puszką na Żytnią (i tak ze 4 razy ). Chyba, że akurat ich wzorcowa 85-tka wróci z kalibracji z Niemiec to możesz mieć szczęście. Ja miałem pecha i ich wzorcowy miał BF a przyznał się do tego technik... Ciekawe czemu w takim razie musiałem im wysyłać swoje szkła z puszką??
    Sorki za OT..

Dopiero zaczyna Awatar Bomberp
    Miasto
    Grodzisk Maz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Sprawdziłbym jeszcze z jakimś innym szkłem najlepiej jasnym na pełnej dziurce na statywie i jesli będzie tak samo to z puszką na Żytnią (i tak ze 4 razy ). Chyba, że akurat ich wzorcowa 85-tka wróci z kalibracji z Niemiec to możesz mieć szczęście. Ja miałem pecha i ich wzorcowy miał BF a przyznał się do tego technik... Ciekawe czemu w takim razie musiałem im wysyłać swoje szkła z puszką??
    Sorki za OT..
    Kiedy kalibrowałeś body na Żytniej, bo ja na początku listopada 2007 i zauważyłem że z innymi szkłami niż to kalibrowane z body mam FF a mój kit na innym body ma BF. Może wiesz kiedy ostatnio oni swoją 85-tkę kalibrowali.

Domyślnie

Mnie serwis zaproponował żeby wysłać im razem puszkę i 50 1.8
    I do mojej puszki była strojona 50tka

Domyślnie

czyli co mam zrobić ? :-)
    powiedzieć im, żeby skalibrowali tylko szkło ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    wiem co zrobię - założę 50 1.8 na canona 1Ds mark II.... ciekawe czy będzie FF... jeśli tak to sprawa jasna.
    zastanwiam się tylko czy oni nie powinni też pomimo tego sprawdzić mojej puszki
    350D... chyba jest jakiś sposób żeby ustawić /skalibrować puszkę - do wszystkich szkieł (uniwersalnie) ?
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 02-02-2008 o 16:14 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Wyjscia nie masz, tak czy inaczej powiedza Ci bys wysylal komplet wiec forumowe dywagacje nic tu nie zmienia, pakuj sprzet i wsylaj nie zapominajac o telefonicznym nekaniu serwisu
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 02-02-2008 o 16:24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    czyli co mam zrobić ? :-)
    powiedzieć im, żeby skalibrowali tylko szkło ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    wiem co zrobię - założę 50 1.8 na canona 1Ds mark II.... ciekawe czy będzie FF... jeśli tak to sprawa jasna.
    zastanwiam się tylko czy oni nie powinni też pomimo tego sprawdzić mojej puszki
    350D... chyba jest jakiś sposób żeby ustawić /skalibrować puszkę - do wszystkich szkieł (uniwersalnie) ?
    serwis canona może wykalibrować też puszkę do referencyjnego szkła, tylko że taka impreza kosztuje 122zł(jeśli już nie masz gwarancji), ja miałem tylko obiektyw na gwarancji więc udało się wysłać wszytko w 1 paczce na serwis na ich koszt i stroiłem tylko szkło do puszki.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    dzięki za szybki odzew.
    w portretach ten FF czy BF jest szczególnie upierdliwy, bo oczy są nieostre i cholera człowieka bierze jak portret przez to jest popsuty.
    myślę, że jakbym robił widoczki/architekturę tylko to bym tego być może nie zauważył (głębia ostrości).
    no OK, jadę do serwisu.
    A powiedzcie mi - oni mi wyregulują szkło pod puszkę, tak ?
    Więc może być tak, że jak będę miał inną puszkę, to to wyregulowane szkiełko nie będzie z tą nową dobrze działać ?
    Według mnie regulują jedno i drugie do modelu referencyjnego, żeby po zmianie sprzętu wszystko pasowało.

swnw

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów