Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: #55 Bracket do lampy błyskowej

Mieszany widok

Janulek
    Guest

Domyślnie

Po małych przymiarkach jakie robilem przy moim sprzęcie, zacząłem się zastanawiać czy nie ta płytka alu nie przeszkadza w użytkowaniu pokrętła nastaw na girpie przy pionowym ustawieniu aparatu.
    wymyśliłem, że można troche wyciąć materiału, ale z pewnością zmniejszy to w znacznym stopniu sztywność konstrukcji w tym miejscu.
    Proszę powiedzieć jak to jest w rzeczywistości.
    pozdrawiam

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

hej, dawno mnie nie bylo - dlatego odpowiadam na wszystkie pytania:

1.
    @Enter

śrubki tak jak napisałem w poście - można kupić w dipolu (www.dipol.com.pl) w warszawie 2,4 pln / sztuka - tamte mają trochę mniejsze łepki (rozmiar 10 mm) więc przykręcać trzeba kluczykiem.

Dobrym źródłem takich śrub- moje mam w ten sposób - taniej wychodzi niż na giełdzie foto w Stodole (dziadki chcą - 4-6-10 pln za sztukę) jest szyna nissin z alledrogo - mamy 2 takie śruby, kostkę do flasha i jeszcze kawałek aluminium, np. do mocowania lampy obok obiektywu przy foceniu macro.
    aukcja: (ja sobie kupiłem 2 takie szyny i mogę flasha obok mieszka w miarę dowolnie przesuwać
    http://www.allegro.pl/item543914251_...j_3miasto.html

2.
    @Janulek

Mi nie przeszkadza, nie mam problemu z operowaniem pokretlem, aczkolwiek myślałem nad tym, żeby sobie trochę cofnąć szynę żeby mniej przeszkadzał - wycinanie na zgięciu nie ma sensu bo osłabimy sztywność. Lepiej już kupić szerszą szynę i wyciąć wtedy żeby samo ramię nadal miało te 3 cm - ale to wymaga więcej cięcia i trudniej będzie na to założyć koszulkę termokurczliwą
    więc darowałem sobie
    jezeli macie więcej pytań piszczie andrzej.chec at gmail.com - szybciej odpowiem

pozdro600

Uprawnienia umieszczania postów