Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
A potrafisz to udowodnić? To, że to marny algorytm tak działa a nie np. marny operator?
No dobrze, może się trochę źle wyraziłem. Być może nie jest to marnej jakości algorytm, tylko efekt, jaki dostaję po jego działaniu, jest moim zdaniem kiepski. Szczególnie, że widoczny na wydruku (mówię o pierwszym przykładzie z kwiatkami drukowanym na A3).
Co do ustawień: w DPP sharpness = 3, reszta standard.
Jako, że dopiero poznaję C1 - w nim też nic kompletnie nie przestawiałem, ani ostrości ani odszumiania, nic...

Moje przypuszczenia dot. DPP są na razie jedynie takie, że zielony, jako, że jest go więcej na matrycy, przez DPP rysowany jest dokładniej, natomiast czerwony i niebieski bez interpolacji na brzegach, co widać na przykładach. C1 przeprowadza interpolację krawędzi w tych kolorach i rysuje je ładniej, ale niekoniecznie prawdziwiej - w końcu to interpolacja. Ale jak zaznaczyłem, są to jedynie moje przypuszczenia, dlatego to umieściłem na CB w celu przedyskutowania sprawy.
Dla mnie różnica jest ewidentna i każdy może sobie sam taki test wykonać i sprawdzić różnice.

Myślałem, że już ktoś to zauważył i być może mu to przeszkadzało na wydruku/odbitce... Ja się generalnie trochę zdziwiłem...

Pozdrawiam,
kmleon