BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 01-02-2008 o 11:38
Przepraszam, rzeczywiscie przejezyczylem sie - oczywiscie chodzilo mi o 40D a nie D40. Co do obiektywu posiadanego, moze to kwestia skali porownawczej (a tej nie mam zbyt szerokiej) robiac zdjecia na analogowym bylem z niego zadowolony. Chodzilo mi tylko o porade czy przy zakupie nowego np.40D brac pod uwage posiadany obiektyw i na poczatek kupic samo body.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Wlasnie chodzilo mi o takie konkretne sugestie, nie jestem zawodowcem robie zdjecia dla wlasnej przyjemnosci ewentualnie czasem wezme pod uwage jakis konkurs, ale nie stac mnie na zmiane sprzetu by byc na bierzaco. Wiec patrze dlugodystansowo.
Więc zrób może tak. Kup 30D a do tego jakiś lepszy obiektyw, na Canona 17-85 4-5.6 IS USM lub Tamrona 17-50/2.8 (mimo ewidentnych wad obu wymienionych, w okolicach 1000 zł raczej nie znajdzie się nic lepszego). Cenowo wyjdzie w okolicach 40D z KIT-em.
PS. Tak żeby się nie zagłębiać w szczegóły napomkniętych wad: jeśli odpowiadał ci 38-76 na kliszaku to te dwa wymienione szkiełka tez nie powinny Ci specjalnie przeszkadzać w fotografowaniu :-)
Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 01-02-2008 o 14:19
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Dzieki, wlasnie dochodzilem do podobnego wniosku tzn. kupno 30tki z lepszym obiektywem. Co prawda zawsze kusi nowszy model, stad moje drugie pytanie o roznice pomiedzy 30tka a 40tka.
Odrobina wysiłku:
http://canon-board.info/showthread.p...hlight=30d+40d
Jest tego więcej ----> szukaj
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...