Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: 400d -> 40d

Widok wątkowy

Bywalec Awatar gacek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co szkło to szkło - 85 daje niezłe możliwości. Upgrade puszki to w zasadzie tylko większa przyjemność. Chyba, że:
    - potrzebujesz LV
    - lubisz ostrzyć manualnie
    - wkurza Cię (lub fotografowanych) dźwięk migawki
    - naprawdę potrzebujesz 3200.

W przeciwnym przypadku zmianę bym odradzał (zwłaszcza, jeśli masz ten wydatek odczuć), ale wiadomo - to tylko moje zdanie. Niemniej, dobre szkło to miła rzecz.

A jeśli potrzebujesz solidniejszego/masywniejszego sprzętu, polecam po prostu gripa

Co się zaś tyczy AF między zdjęciami. Próbowałeś cudów techniki w stylu AI Focus/AI Servo? Ewentualnie przestawienie łapania ostrości pod gwiazdkę (CF bodaj 4). Nie wiem, jak to zadziała z trybem seryjnym, ale można próbować
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez JiNN Zobacz posta
    No cóż stracisz bardzo wiele gotówki. Teraz pewnie czujesz małą niechęć robiąc zdjęcia z powodu mysli o 40D. I euforia z focenia troszke spadła.

Moim zdaniem zmień.Głowa odpocznie od myslenia o 40D lepiej sie bedzie spało.A to też są rzeczy istotne.

No to mamy pytanie, co sprawia większą radość: sprzęt, czy zdjęcia nim robione? Że sprzęt cieszy rozumiem, sam każdy kolejny dodatek dobrze wypieściłem przed użyciem ;-) ale za 2000 to można mieć chyba więcej radości
    Ostatnio edytowane przez gacek ; 31-01-2008 o 15:41 Powód: Automerged Doublepost
    Szkła: 10-22 + Σ 17-70 + Σ 50/1.4 + 100 macro + takie tam
    Dodatki: 400D + grip + 580EX II + takie tam

Puzzle Canona: 50/1.8, 3 kawałki, od lat 6.

Uprawnienia umieszczania postów