Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Nietypowe mocowanie aparatu

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Spróbuj manfrotto/bogen superclamp

Domyślnie

a może takie coś ??

http://www.allegro.pl/item303808771_...yduj_sam_.html

nie jest to manfrotto ale zawsze lepsze niż taśma klejąca

Coś już napisał Awatar Army
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sorry Soundman ale jezeli to kosztuje 15 zeta to nie zawiesil bym na tym 400d z kitem chociazby przez wzglad na bezpieczenstwo graczy
    Jak by to bylo z lepszych komponentow wykonane to bym z marszu 2 kupil.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Army Zobacz posta
    Sorry Soundman ale jezeli to kosztuje 15 zeta to nie zawiesil bym na tym 400d z kitem chociazby przez wzglad na bezpieczenstwo graczy
    W sumie czemu nie? Tylko dodatkowo bym jednak przywiązał aparat jakąś linką do szkieletu sufitu jako zabezpieczenie.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Tylko że taki kadr z góry będzie mega nieciekawy .. zrobisz setkę takich samych zdjęć. Postaraj się umieścić aparat na koszu i jakisz fisheye... To będzie fajne.

Widzę że kosz jest przeźroczysty .. może aparat za tą plexi umieść pod kątem w dół?
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Coś już napisał Awatar Army
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W sumie czemu nie? Tylko dodatkowo bym jednak przywiązał aparat jakąś linką do szkieletu sufitu jako zabezpieczenie.
    Tylko jaki sens ma kombinowanie dla sztuki kombinowanie skoro aparat bedzie wisial na zabezpieczeniach po 5 minutach i ze 100 takich samich zdjec zadne nie bedzie dobre. - Ja bym olal zabezpieczenie a pokombinowal bardziej w dobry zacisk/statyw.
    Tylko że taki kadr z góry będzie mega nieciekawy .. zrobisz setkę takich samych zdjęć. Postaraj się umieścić aparat na koszu i jakisz fisheye... To będzie fajne.

Widzę że kosz jest przeźroczysty .. może aparat za tą plexi umieść pod kątem w dół?
    Zawsze mozna walic na 2 aparaty z Pocket wiazdem, a co do przezroczystosci tablic to bym polemizowal :P - zapewne nie ma byc to 100% przejzyste tylko wytrzmale wiec jakosc bedzie slaba + ze tam bedzie duzo duzo tluszczu (nawet jak ja wypucujesz przed meczem to i tak ja wymacaja lapami i pilka) to sa tylko moje przypuszczenia bo nie podchodzilem jeszcze blizej do takich tematow.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasus Zobacz posta
    no i nie chciał bym odstraszać ludzi jakimś klejącym sie do wszystkiego aparatem
    http://sklep.nina.com.pl/product_inf...roducts_id/106

:P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Army Zobacz posta

Masz słuszność nie wziołem tego pod uwage ale wracając do tematu to mają koledzy racje ze lepiej pomyśleć nad innym skadrowaniem tych fotek

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

miałem taki statywik w ręku - chciałem na nim mocować flasha ale niestety wg mnie głowice są zbyt delikatne (nie trzymają określonej pozycji - tzn. można to tak ustawić że nie będzie się przesuwało - ale tylko w jednej pozycji)
    co do samego imadła to wg mnie wystarczające jest - tylko głowice takie sobie

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soundman Zobacz posta
    a może takie coś ??

http://www.allegro.pl/item303808771_...yduj_sam_.html

nie jest to manfrotto ale zawsze lepsze niż taśma klejąca

Imo taśma izolacyjna będzie lepsza

Ten gwint jest z plastiku !!
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów