Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Nowe tamrony??

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Nowe tamrony??

Witam!

Otóż zamierzam kupic tamrona 17-50/2.8 i już znalazłem pana sprzedawcę i wczoraj z nim rozmawiając powiedział mi, że ma jakieś nowe tamrony z nowej rodziny(tutaj jakieś literki) i są troszke droższe bo o około 100zł ale sęk w tym, że niby tamron się dogadał z Canonem i produkują teraz szkła z chipami Canonowskimi bo wykupili od nich licencję i że teraz mając równie celny i dokładny AF co elki Canona i są trochę szybsze bo lepiej łapią ostrośc. Chciałem się zapytac czy ktoś coś wie bo na tamron.pl nic nie widziałem a wolałbym nie odgrywac tutaj łatwowiernego debila i dac się skroic na dodatkowe 100zł za niby nowe lepsze szkło a to się okaże, że to to samo a sprzedawca mnie w c..ja zrobił... Może Cichy coś wie jako "dealer"?

P.S. a jak wygląda awaryjnośc tamronów? Bo ten kolo wiem, że sprowadza sprzęt z niemiec bezpośrednio z hurtowni i dlatego ma taniej ale coś podejrzewam, że mogę pomarzyc o gwarancji PL Czy może istnieje jakaś możliwośc wykupienia ogólnej gwarancji PL albo tamron w Polsce honoruje jakieś karty gwarancyjne niemieckie? (tak jak Canon teraz musi honorowac gwarancję europejską, bo wiem, że wcześniej się na nią wypinał)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja wiem, że będzie odświeżona linia obiektywów, ale tu chodzi o Nikona a nie o Canona. Po prosru wsadzą chipy i silniki, bo do tej pory był śrubokręt.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

No właśnie nie wiem ten kolo twierdzi, że się właśnie tamron dogadał z Canonem i maja chipy Canonowskie te "nowe" tamrony? Lipa jakaś? Na pewnoe mowa o Canonie bo jeszcze właśnie mówił, że tamron sie z CANONEM dogadał a sigma nie i dlatego tego tamrona poleca(bo kumpel sie zastanawiał nad sigmą 17-70) Wierzyc czy nie? Możliwe, że jeżeli wozi od germańców to właśnie ma jakiś dostęp do tej odświeżonej linii? Bo na pewno nie chodzi mu o różnicę między Di I i Di II bo od początku była mowa o 17-50 a on jest tylko Di II przecież
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ta, wepchają czipy i USM z Canona. UPS, sorki już po dobranocce.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Myślę, że chodzi raczej o to, że Tamron nie robi tak jak Sigma reversengineering, tylko dogadał się z Canonem w sprawie specyfikacji interfejsu Body-Obiektyw.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Myślę, że chodzi raczej o to, że Tamron nie robi tak jak Sigma reversengineering, tylko dogadał się z Canonem w sprawie specyfikacji interfejsu Body-Obiektyw.
    I to raczej już dawno, bo ja nie słyszałem o tym żeby ktoś miał jakieś problemy z Tamronami w stylu Err 99 albo nie domykanie przysłony etc. FF/BF to i canony mają .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Z tego co pamiętam, to Tamron i Tokina od dawna miały wykupioną licencję od Canona, a tylko Sigma kombinowała i kombinuje bez licencji.
    5DMKII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    I to raczej już dawno, bo ja nie słyszałem o tym żeby ktoś miał jakieś problemy z Tamronami w stylu Err 99 albo nie domykanie przysłony etc. FF/BF to i canony mają .
    No właśnie, ale sprzedawca coś pokręcił.

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Otóż zamierzam kupic tamrona 17-50/2.8 i już znalazłem pana sprzedawcę i wczoraj z nim rozmawiając powiedział mi, że ma jakieś nowe tamrony z nowej rodziny(tutaj jakieś literki) i są troszke droższe bo o około 100zł ale sęk w tym, że niby tamron się dogadał z Canonem i produkują teraz szkła z chipami Canonowskimi bo wykupili od nich licencję i że teraz mając równie celny i dokładny AF co elki Canona i są trochę szybsze bo lepiej łapią ostrośc. Chciałem się zapytac czy ktoś coś wie bo na tamron.pl nic nie widziałem a wolałbym nie odgrywac tutaj łatwowiernego debila i dac się skroic na dodatkowe 100zł za niby nowe lepsze szkło a to się okaże, że to to samo a sprzedawca mnie w c..ja zrobił...
    Nie pokręcił, tylko na lewo chciał 100,- na szkle zarobić i tyle...
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lynx Zobacz posta
    Z tego co pamiętam, to Tamron i Tokina od dawna miały wykupioną licencję od Canona, a tylko Sigma kombinowała i kombinuje bez licencji.
    To czemu niektóre Tokiny też miały problemy?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów