Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Nowe tamrony??

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To czemu niektóre Tokiny też miały problemy?
    O to należy pytać Tokinę, może od Canona otrzymała tylko software, a nie hardware? Różnica jest taka, że nowsze cyfrowe puszki Canona celowo skonstruowane były tak, by nie współpracowały poprawnie z obiektywami Sigmy, a nie Tokiny czy Tamrona. To, że Sigma po jakimś czasie znalazła rozwiązanie tego problemu, przynajmniej teoretycznie, to już inna historia. Niektóre Tokiny wyprodukowane przed rozpoczęciem produkcji 300D mogą z jakiegoś powodu nie współpracować z nowszymi puszkami, ale Sigma to z zasady żadna nie będzie działać poprawnie.
    5DMKII

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dobra już kupiłem tego Tamrona. W końcu i tak nie od tego kolesia(P.S. Cichy to Twój znajomy był tak w ogóle-podobno nawet razem współpracujecie Niejaki Krzysztof-nawet dzwonił do Ciebie w piątek rano czy jesteś bo z jego 3 tamronów wszystkie przejawiały FF jak jasny pierun :P) Pojechaliśmy w końcu do innego sklepu w Poznaniu( www.digital24.pl - jakby kogoś interesowało) i pierwszy przypięty tamron do nowej 40-stki od razu walnął w punkt. W ogóle bo czytałem coś, że niby te 17-50 są "skręcane" w chinach czy coś. Ja mam Japańca - może to w tym tkwi szczegół "poprawności" tamronów?(ale nie wiem jakie były te pierwsze 3 i tamtego faceta-nie sprawdziłem) W każdym razie myślę, że tamronki z dystrybucji PL są "bezpieczne" pod względem poprawności. Tak nawet twierdził koleś z digitala. Mówił, że jak narazie z około 15tamronów jakie sprzedali w styczniu nikt nie zgłaszał błędów ostrości.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To czemu niektóre Tokiny też miały problemy?
    Błędy w implementacji?

boko
    Guest

Domyślnie pytanie o spzredwce tamronów i tę gwarancję

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Witam!

Otóż zamierzam kupic tamrona 17-50/2.8 i już znalazłem pana sprzedawcę i wczoraj z nim rozmawiając powiedział mi, że ma jakieś nowe tamrony z nowej Bo ten kolo wiem, że sprowadza sprzęt z niemiec bezpośrednio z hurtowni i dlatego ma taniej ale coś podejrzewam, że mogę pomarzyc o gwarancji PL Czy może istnieje jakaś możliwośc wykupienia ogólnej gwarancji PL albo tamron w Polsce honoruje jakieś karty gwarancyjne niemieckie? (tak jak Canon teraz musi honorowac gwarancję europejską, bo wiem, że wcześniej się na nią wypinał)
    Mam pytanie mieszkam w Bydgoszczy i mam upatrzonego Tamrona.. niestety najbliższy odszukany pzreze mnie sklep mającyw ofercie te obiektywy to Poznań/Gdańsk.
    Mogę prosić o jakiś namiar na tego sprzedawcę? Bądź innego (ale z Tamronami)?
    PZDR

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

szukaj a znajdziesz :]
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez boko Zobacz posta
    Mam pytanie mieszkam w Bydgoszczy i mam upatrzonego Tamrona.. niestety najbliższy odszukany pzreze mnie sklep mającyw ofercie te obiektywy to Poznań/Gdańsk.
    Mogę prosić o jakiś namiar na tego sprzedawcę? Bądź innego (ale z Tamronami)?
    PZDR
    Niestety ale ja swojego kupowałem w Poznaniu razem z puchą ;-) Gdyby Cichy był bliżej to bym brał od niego ale, że bliżej od sprzedawcy body był sklep digital24.pl to wziąłem tam z Dystrybucji PL i pierwszy podpięty był ok.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów