Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: alternatywa dla 430EX

Mieszany widok

Bywalec Awatar TommyTheCat
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    biorac pod uwage fakt, ze lampa to "tylko" durny palnik, ktorego moca steruje korpus, to nie wiem jakie mialyby byc roznice w naswietlaniu
    a nie jest to tak, ze wazne jest aby elektronika lampy sterowala moca "durnym palnikiem" jak chce tego body ?
    bo tu moga byc rozbieznosci
    mam na mysli sytuacja gdy elektronika lampy nie radzi sobie z regulacja mocy blysku bo to chyba jednak od niej zalezy sila blysku, oczywiscie na podstawie danych z body
    Canon 30D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TommyTheCat Zobacz posta
    a nie jest to tak, ze wazne jest aby elektronika lampy sterowala moca "durnym palnikiem" jak chce tego body ?
    bo tu moga byc rozbieznosci
    teoretycznie to co piszesz jest prawda. jak wyglada praktyka tego zagadnienia to nie wiem. niemniej nawet w gronie fanatycznie przeczulonych na punkcie sprzetu onanistow nie slyszy sie, zeby ktos po przesiadce z 420 na 430 zauwazyl roznice w sile blysku. tak ze to chyba nie powinno byc tak zle z tymi rozbieznosciami

Cytat Zamieszczone przez TommyTheCat Zobacz posta
    mam na mysli sytuacja gdy elektronika lampy nie radzi sobie z regulacja mocy blysku bo to chyba jednak od niej zalezy sila blysku, oczywiscie na podstawie danych z body
    to juz nie do mnie pytanie.

aczkolwiek, kontynuujac tradycje mojego sceptyzmu na punkcie Canona - jesli cos dzialalo w 420EX i bylo dobrze (czyt. uzytkownicy nie darli publicznie i masowo japy, ze jest do d...), to prozaiczni japonscy ksiegowi raczej nie przyklepali dodatkowych wydatkow w tym temacie i w 430EX jest dokladnie to samo, z dokladnoscia do kondensatorow, ktore przyplynely z sasiednich Chin
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów