No cóż, praca też ma swoje wymagania, więc i tak wpadnę przed południem w sobotę.![]()
No cóż, praca też ma swoje wymagania, więc i tak wpadnę przed południem w sobotę.![]()
u mnie też nie działa link, nawet po skopiowaniu..
Coś głupio działa to hotlinkowanie z pbase.
http://img505.imageshack.us/img505/7...img0293pd8.jpg
Niestety ale numery boxów otrzymujemy przy wejściu na halę??: więc nie mogę podać dokładnej lokalizacji. Na 99% będziemy obok kocurka który w ubiegłym roku wygrał większosć wystaw więc na jego klatce zapewne będzie mnóstwo pucharów i rozet
![]()
Jasne, że numer jest jeszcze nieznany, ale może chociaż rasa, albo nazwa kota, żeby wiedzieć, gdzie można liczyć na odrobinę przychylności dla fotografa.![]()
No i może poradzisz, jak rozmawiać z właścicielami kotów, aby byli bardziej spolegliwi i czasem wyjęli zwierzątko z klatki.
Pozdrówka
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
ha hajak powiesz właścicielowi że jego kot jest najpiękniejszy i wyjątkowy no i ma jakiś taki czar w sobie itp... to myślę że każdy się rozklei wyciągnie kotka z klatki
a tak poważnie, to tak jak pisałam wcześniej raczej nie błyskać kociakom po oczach przed oceną bo może się okazać że pan lub pańcia są bardziej agresywna od swojego pupila
nie wszystkie kociaki też chcą leżeć na klatce więc pozostaje zdjęcie w objęciach właściciela.
Jeżeli światło lampy będzie ustawione na odbicie z sufitu to też watro powiedzieć o tym hodowcy. Takie złe nastawienie do aparatów chyba jest spowodowane przez odwiedzających z tak zwanymi "małpkami"którzy czasem bez opamiętania i z bardzo bliska błyskają kociakom po oczach.
Ciekawe fotki chętnie odkupięjeżeli oczywiście będzie taka możliwość.
ps. hodowcy to naprawdę mili ludzie![]()
witam;
jakie swiatło jest na tej hali ? bo tam gdzie ostatnio byłem przy Saskiej było OK - (1/80 ISO 800 F:3,5 i lekkie dopalenie lampą z kartonikiem).
Dość kiepskie... oświetlenie sztuczne, nierównomierne, często lampą trzeba (d)oświetlać lub jechać krótką GO. Ja się będę nastawiał na 85 1.8 @ f2.8 iso1000 - powinno wystarczyć by nie musieć używać lampy.
Zdjęcia sprzed roku z Hotelu Gromada: http://www.pbase.com/vitez/wystfpl4
Podpowiem że 99% znajomych i nieznajomych hodowców korzysta tylko z pierwszej możliwości.
Ja bede okolo 12 w sobote!
400d z gripem i plecako-torba na ramieniu![]()
Skasowali mi ;(