2 nie najgorsza, szkoda tylko że za ciemna. gdyby niebo było jaśniejsze to byłby ciekawy graficzny efekt, a tak to sprawia wrażenie nieprzemyślanej
4. Nie bardzo wiem co konkretnie chciałeś pokazać - zbyt wiele elementów rozpraszających uwagę, za duży bałagan, brak akcentu
1,3 - Niezłe, ale... (wiem wiem, cholerny malkontent) czym Twoje zdjęcia różnią się od setek podobnych w internecie? I czym chciałbyś aby się różniły?
Pozdrawiam![]()
Hmm, mam kilka różnych ekspozycji tego kadru w rawach, czekają aż nauczę się robić HDR-y.
W zamierzeniu miała wyjść panorama... ale mimo wejścia na najwyższą górkę w okolicy nie udało mi sie uzyskać "czystszego" kadru.
Ja wiem, że te motywy były miliony razy, ale chyba każdy przechodzi ten etap, kiedy musi ustrzelić sobie sam takie zdjęcia :P To samo się tyczy makro kwiatuszków, robaczków i kropel w locie używając najszybszych czasów migawki.![]()
EN57D DIGITAL.
może 1 i 3 nie rózni sie od setek umieszczonych w necie ale jak tos zaczyna to nasladuje innych po to by sie nauczyć i robi zdjęcia podobne do innych, jak tu zacznie wychodzic to potem samemu szuka sie inspiracji, także moim zdaniem uwaga nie na miejscu, ogólnie zdjęcia moim zdaniem sa dobre
1507 - W ŻYCIU nie zrobiłem takich ujęć
A uwaga wydaje mi się jak najbardziej na miejscu - lepiej zadać pytanie mogące zmobilizować, niż klepać się po pupciach i cierpliwie czekać na progres.
Pozdrawiam
#2 jest za ciemne, ale jeśli zostawiłbyś taką ekspozycję to chociaż mogłeś podnieść kadr do góry... czarna nieciekawa przestrzeń zajmuje połowę kadru.
#4 chyba pokopał Ci się balans bieli, ale nie jestem pewny... Co do reszty zdjęć, to wszystko napisane wyżej
Regulamin pkt 8
Witam
Ciekawe zdjęcia lecz 4 zdjęcie ma za dużo niebieskiego śniegu, może warto coś zmienić w WB. Z drugiej strony często widze taki śnieg gdy pada na niego światło tego koloru![]()
|5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
|Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger