Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: [jceel] Parę miejskich landszaftów

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie [jceel] Parę miejskich landszaftów

No, trzeba by coś pokazać dla odmiany od onanizowania się sprzętem. Nie bijcie za mocno.

1:
    2:
    3:
    4:

Chyba wystarczy na początek. Akcja dzieje się w Częstochowie.
    EN57D DIGITAL.

Początki nałogu

Domyślnie

2 nie najgorsza, szkoda tylko że za ciemna. gdyby niebo było jaśniejsze to byłby ciekawy graficzny efekt, a tak to sprawia wrażenie nieprzemyślanej

4. Nie bardzo wiem co konkretnie chciałeś pokazać - zbyt wiele elementów rozpraszających uwagę, za duży bałagan, brak akcentu

1,3 - Niezłe, ale... (wiem wiem, cholerny malkontent ) czym Twoje zdjęcia różnią się od setek podobnych w internecie? I czym chciałbyś aby się różniły?

Pozdrawiam

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rene Zobacz posta
    2 nie najgorsza, szkoda tylko że za ciemna. gdyby niebo było jaśniejsze to byłby ciekawy graficzny efekt, a tak to sprawia wrażenie nieprzemyślanej
    Hmm, mam kilka różnych ekspozycji tego kadru w rawach, czekają aż nauczę się robić HDR-y.

4. Nie bardzo wiem co konkretnie chciałeś pokazać - zbyt wiele elementów rozpraszających uwagę, za duży bałagan, brak akcentu
    W zamierzeniu miała wyjść panorama... ale mimo wejścia na najwyższą górkę w okolicy nie udało mi sie uzyskać "czystszego" kadru.

1,3 - Niezłe, ale... (wiem wiem, cholerny malkontent ) czym Twoje zdjęcia różnią się od setek podobnych w internecie? I czym chciałbyś aby się różniły?
    Ja wiem, że te motywy były miliony razy, ale chyba każdy przechodzi ten etap, kiedy musi ustrzelić sobie sam takie zdjęcia :P To samo się tyczy makro kwiatuszków, robaczków i kropel w locie używając najszybszych czasów migawki.
    EN57D DIGITAL.

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

może 1 i 3 nie rózni sie od setek umieszczonych w necie ale jak tos zaczyna to nasladuje innych po to by sie nauczyć i robi zdjęcia podobne do innych, jak tu zacznie wychodzic to potem samemu szuka sie inspiracji, także moim zdaniem uwaga nie na miejscu, ogólnie zdjęcia moim zdaniem sa dobre

Początki nałogu

Domyślnie

1507 - W ŻYCIU nie zrobiłem takich ujęć

A uwaga wydaje mi się jak najbardziej na miejscu - lepiej zadać pytanie mogące zmobilizować, niż klepać się po pupciach i cierpliwie czekać na progres.

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

#2 jest za ciemne, ale jeśli zostawiłbyś taką ekspozycję to chociaż mogłeś podnieść kadr do góry... czarna nieciekawa przestrzeń zajmuje połowę kadru.
    #4 chyba pokopał Ci się balans bieli, ale nie jestem pewny... Co do reszty zdjęć, to wszystko napisane wyżej
    Regulamin pkt 8

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    #2 jest za ciemne, ale jeśli zostawiłbyś taką ekspozycję to chociaż mogłeś podnieść kadr do góry... czarna nieciekawa przestrzeń zajmuje połowę kadru.
    Spoko, ekspozycji jest kilka od -2 do +2EV.

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    #4 chyba pokopał Ci się balans bieli, ale nie jestem pewny... Co do reszty zdjęć, to wszystko napisane wyżej
    Coś w tym jest. Jednak z takim kolorki są ładniejsze. :P
    EN57D DIGITAL.

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam

Ciekawe zdjęcia lecz 4 zdjęcie ma za dużo niebieskiego śniegu, może warto coś zmienić w WB. Z drugiej strony często widze taki śnieg gdy pada na niego światło tego koloru
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Uprawnienia umieszczania postów